Operation FM sändare

På vägen från stockholm gav min FM sändare upp och när det nu vissade sig att den även skulle fungera i nya telefonen kändes det som det var värt att se vad det kunde tänkas vara för fel på den, sagt som gjort började operation FM sändare. Hittade ganska snart felet en kapel har släppt så imorgon blir det att löda ihop den så kommer den säkert fungera igen.Tiff gick kanon idag på träningen igen! Inte ett enda slarv på några gripanden och körde både trä och metallen, super dina rutskick med riktigt bra stop. Så lycklig bästa bästa Tiff!Joline går på, vi varierar träningen så mycket som möjligt så hon inte ramlar in i några mönster, hon är med och tycker det är roligt och i dagsläget ställer jag inet högre krav på henne en så.


Apportering

img_2652 (MMS)

Nu är det apportering som står högst i fokus! Minst två pass om dagen måste köra. Körde ett pass i förmiddags det går framåt men hon har lite ide'er vi måste fixa till. Men nu skall jag lägga ett spår och sedan blir det lydnadsträning.


Testar korttids minnet...

img_3738 (MMS)

Testar korttids minnet. Jag och mamma spelar memory först under 30 vinner.


Don't wait


Ikväll är våran kväll bästa mamma


Jojo på jobbet

img_6108 (MMS)

Jojo på jobbet


Heldag med kurs

Idag har det varit kurs här hela dagen. Det var kennel dragonora som hade kennelträff med inriktning vallning. Roligt se så många fina aussie även två kelpie var med. Jojo har jobbat hela dagen utanför staketet så dom inte hoppade över och jag imponeras av uthålligheten hon har och att hon orkar hålla igång hela dagen! Hon lär sova gott inatt. Fler bilder kommer sedan.

Ännu en dag

Ännu en dag har gått och det är dags att ge upp för idag haft en trevlig dag med mamma och pappa. Imorgon skall jag ha kurs hela dagen skall bli roligt att se hundarna som kommer. Jojo har redan krupit i säng och det ser ut som hon tycker jag skall gå och lägga mig jag också.
Lyckat

Haft ett lyckat träningspass idag, Tiffany gjorde ett klockrent frittfölj och jag hittade den känslan och exact rätt energi jag vill ha på henne, så nu vet jag precis vad vi strävar efter och hur det skall kännas när hon går precis sådär som jag vill ha henne, kändes skönt att äntligen hittat rätt eftersom jag varit väldigt klyvd vad det gäller energin och attityden i friaföljet.

Joline gick riktigt fint idag och det va inte alls så mycket studs och trams, jag var tydligare som jag lovat mig själv, hon är inte som Tiffany och bara vet vad hon skall göra när utan man måste vara övertydlig när man tränar henne och det var jag idag och det gav resultat.

Igår började jag med en ny layout på Jolines hemsida får se när jag får klart den. Tanken var ju att det inte skulle ta jätte lång tid, men idag fick jag min Iphone så nu lägger jag först fokus på att lära mig hur denna apparat fungerar, ja jag vet jag sagt så många gånger jag inte skall ha något sådant för jag kommer sluta leva då så nu får vi väl se hur det blir. En ny telefon behövde jag i vilket fall och en hand GPS när man är i skogen hade jag planer på att införskaffa och igår dog min FM sändare så ja det va nog helt enkelt dags ge efter och skaffa något som har allt i ett.Ett litet smakprov på nya layouten


Ligger efter

Känner jag ligger efter lite med uppdateringarna hade ju varit roligt skriva något om den lilla "TheLook träffen" vi hade igår på Stockholm södra BK. Det var totalt 7 TheLook'er på plats och det va roligt att få se dom igen. Dot har jag inte träffat sedan han åkte så det va kul se hur han blivit och utvecklats. Även Victory fick jag träffa som är från senaste kullen. Sedan var det Olivia och Flame som jag haft turen att se lite då och då.

Här kommer lite bilder på några TheLook'are

TheLook Happy Victory


TheLook Black-Ice Dot


TheLook Successful Flame


TheLook Successful Olivia


Ett försök till grupp bild
Dot, Victory, BBQ, Svea, Tiffany, Olivia, Flame


<3

Jag tror du är vad jag söker <3


Foto: Malin Wijk


Då var vi iväg igen.

foto_0296 (MMS)

Då var vi iväg igen.


Tills någon bevisar motsatsen
Parkera bilen

Ja parkera bilen är lättare sagt än gjort här, man lär kunna fickparkera vilket jag fått öva på dessa dagar och man är inte direkt bortskämd med parkering utanför dörren. Efter en hel del letande hittade jag till slut en parkering nu när jag kom tillbaka efter dagens äventyr, "bara" ca 6km gångväg från portdörren till lägenheten. Så det blev en härlig promenad genom staden. Jag är glad för att det inte regnade utan är milt härligt väder ute och jag känner hur mycket hundarna utvecklats sina dagar här, dom orkar inte lägga energi på varken folk eller cyklister eller andra hundar, i äppelbo möter man ju inte så många eller så mycket folk så det blir lite häftigt för dom varje gång, Svea och Tiffany gick lösa hela vägen och trotts att vi möte hundar, gick över vägar och annat så hade dom en härlig harmoni hela tiden.


Många tankar


Förmiddagen

Har tagit en liten tur på Kungsholmen med hundarna, Malou jobbar idag så jag och hundarna fick gå själva. Det är mysigt här i staden bredvid vattnet och alla människor och jag förundras lite hur snabbt hundarna ställt om sig, från att vara uppväxta i en liten "by" där man knappt möter någon när man är ute och går till att bli placerade mitt i Stockholm och dom tar allt med ro, stressar inte och bryr sig inte om det tempot som är här om man gämför med vad dom är vana vid. Så utan tvekan skulle dom kunna leva som stadshundar utan att göra någon större grej av det.

Nu blir det lite träning med Joline innan jag går iväg och hämtar bilen som står i Alvik, för att åka till Stockholm södra BK och träna lite innan "TheLook gänget" dyker upp och jag är lite sur på mig själv att jag glömde mitt headset i bilen. Hade varit trevligare att gå med lite musik. 

Go natt

Det blev en kvällstur runt Kungsholmen innan vi gav upp för kvällen. Det va helt lagom väder ute, inte speciellt kallt fast att det var stjärnklart, och med ett raskt tempo tog vi oss runt på turen. Nu är det dags att ge upp för idag. Imorgon blir det en liten träff med några TheLook hundar som finns här i Stockholmstrakterna skall bli riktigt roligt se några av dom igen!


Malou vs JojoNu har vi ätit plankstek. Så nu är vi mer än mätta och Malou föreslog innan maten att vi skulle ta en sväng runt Kungsholmen, jag vet inte riktigt vad hon känner för det nu. Just nu jäser vi bara.

Igår när vi skulle äta middag hände en lite annorlunda grej. Malou hade lagt sin smörgås på vardagsrums bordet och jag hade på något vis lyckats missa att Joline lyckats sno åt sig smörgåsen dom hon glatt knaprade på. Ja alla som har hund vet hur man blir när man upptäcker att hunden tagit något ja man blir smått hysterisk och markerar att det INTE är okej. Men ja annat gäller när det är Jojo, malou går in i vardagsrummet och ser Joline med sin smörgås och kommenterar lugnt "men Jojo du har tagit min smörgås".... Joline visar ingen större reaktion och fortsätter smaska varav Malou böjer sig ner och skall ta smörgåsen Joline visar fortfarande ingen större reaktion vilket leder till en dragkamp med smörgåsen mellan Joline och Malou, smörgåsen blir längre och längre och både malou och Joline anser dom har rätt till den! Till sist går den av och Joline tuggar glatt i sig den biten hon vann genom dragkampen och lägger sig på golvet igen.... Ja okej hon är bortskämd... och igår visade hon också att hon inte har några skuldkänslor. Hade det varit någon av mina andra hundar hade dom för det första inte haft ro i kroppen att lägga sig ner och tugga på den utan tagit den och sprungit. Och hade man kommit på dom hade dom antingen försökt svälja den hel eller strunta i den och lämna platsen kvikt i hopp om att man inte skulle hinna se vem det va som tagit den... Men inte Jojo inte hon tar allt med ro och allt hon vill ha är uppenbarligen hennes.


mums

Snart blir det plankstek, den står i ugnen och väntar på att grädda till sig lite.
Some...


Förmiddagen

Förmiddagen startade öven denna dagen med lydnadsträning, fortsatte köra Tiffany's gripanden och tempot ut är inte ultimata ännu men alla gripanderna satt! Så för nuläget nöjer jag mig med det, känner jag måste bli nogrannare att planera och anteckna träningarna för att få mer ordning och reda, skall sätta mig och skriva ner alla moment i detalj och känna efter hur mycket tid och energi vi skall lägga på varje del just nu.

Joline fick en platsliggning med mycket störning och låg fint. Programet kändes inte lika stabilt som igår, Jojo var taggad och studsig, och det blev endel missförstånd vi får jobba på. Senare idag skall vi kolla på apporteingen och uppsiten och läggandena från fotpossitionen som måste bli bättre.

Sedan blev det en promenad hem vi fixade lite lunch och nu tar vi det lite lugnt.


...
På kungsholmenSitter i en soffa med lite musik i bakgrunden på Kungsholmen och det gråa vädret ser ut att lätta något. Vi började dagen med att åka iväg och träna hund, hundarna skötte sig bra och Joline fick en 2min platsliggning med störning. Tiff ja som ni såg på bilden nedan jobbade vi med hennes gripanden och jag tror faktiskt min idé som höll mig vaken i natt kommer fungera, hon var lite skeptisk till en början men tror nog allt det kan bryta hennes mönster och få henne tänka om. Vi kör på det ett tag får vi se. Stoppet i rutan har dock gett riktigt bra resultat i helgen och det känns kanon!

Joline fick köra egenom 1:an och det känns ok, vi jobbar på med dom delar vi har kvar att få ihop.

Sedan åkte vi till en djuraffär för att köpa ett halsband till Jojo då hon lärt sig backa ur sitt vanliga och gör det så fort hon får chansen och kommer trippandes överlycklig att hon tagit sig lös. Så nu är det halvstryp på.

Var in till Coop och blev helt extas när jag fick se alla olika kaffebönor dom hade där och alla olika smaker, okej ja jag har nog bott i "skogen" lite länge, men blev tvungen köpa några sorter och testa, skall bli rikigt spännande slänga i dom bönerna i kaffemaskinen!


När normala människor sover. Tänker jag hu...

img_6694 (MMS)

När normala människor sover. Tänker jag hundträning, och nu praktiserar vi det.


Helgen

Nu var jag framme i Stockholm efter en lärorik och händelserik helg i Smedjebacken, mycket tankar och funderingar har man fått och jag inser att ju mer man tränar ju mer får man att träna på. Någonstanns känns det som jag och Tiff har sänkt vår lägsta nivå något, säkerheten är större nu, men mera slarv. Lär ge mig lite tid och fundera på vad jag ändrat och vad jag skall ändra för att reda upp detta. Ja massor har vi att träna på men jag kan inte annat än säga att jag är mer motiverad än någonsin.

Jag hade ju turen att få bo med Malou så har fått umgås med Lix nästan helga helgen, en härlig liten valp det där :)

Ja här kommer lite blandade bilder från vårat äventyr.

Arrangerar gruppbild
Lix


 Jojo fick köra i pausernaNästa stopp

foto_0293 (MMS)

Nästa stopp


På plats

Då var vi på plats på vandrarhemmet där vi skall spendera helgen, jag och Malou har fått ett rum med tre sängar. skall bli spännande att se vem som ramlar in här inatt.

Första föreläsningen är avklarad.

Den var väldigt givande, här är Malou's anteckningar.En annan anteckning om vad som utmärker en högpresterande individ, jag och Malou insåg att vi har allt som krävs.


Laddar inför imorgon

Tiden drar iväg som vanligt snart skall jag göra natten och gå och lägga mig, imorgon börjar lägret med Talangtruppen. Har fixat det mesta idag under dagen och imorgon drar jag ihop det sista innan jag börjar min resa, planerar att fortsätta på en liten trip när jag endå är ute och far så får se när jag hittar tillbaka till dom här trakterna igen. Som vanligt många bollar i luften, men jag trivs med det.

Idag har Jinni fått träffa fåren och det blev full fart på henne, hon ser ut att vara mer flankerande än Jess, och jag ser väldigt mycket Jean i henne.Och Malin, du har rätt.. Dom där nötkreaturen går inte att lite på! Idag bestämde sig tjuren för att ta mig, och kom kutandes i full fart emot mig. Ja jag kan erkänna jag inte va så kaxig när han kom farandes, men vad skall man göra jag har ju inte så mycket att sätta emot, tack och lov gick det bra och jag lyckades finta mig ut oskadd.


Kaos...

Mitt i allt kaos som inte ger mig tid att tänka, finns det något som stoppar upp mig ett ögonblick, väcker mig och får mig se saker från andra perspektiv.


Dagen

I förmiddags åkte mamma och pappa hem dom tog med sig ytterliggare två får, så nu kommer dom ha 5 st där nere. Ronja verkade trivas bra i mammas flock och jag tror det kommer bli kanon. Igår körde vi lydnad och jag fick se mamma köra egenom Alva i lydnadsklass 1, såg riktigt fint ut och det kommer bli kanon när det är dags fördebuten. Sedan blev det några timmar ute i hagen och Ingela kom på besök och så mina "unga" fick hjälpa till. Tiff är ju den yngsta hunden här hemma nu. Sedan körde jag några långa hämt och fösning med Snygge innan jag letade mig hemåt. Det känns att hösten verkligen är här nu, idag har varit en riktt fuktig och kylig höstdag. På kvällen blev det lite bättre, men nu har mörkret tagit över.

Ikväll blir det fokus på apporteing med Joline och stadga med Tiff, det behövs ju uppenbarligen efter helgens tävling. Och snart kommer Sabine förbi och lämnar Jinni som skall vara har på besök tills Fredag då hon åker vidare till Amanda och Carina. Skall bli jätte roligt att låta henne träffa får för första gången imorgon för jag tar för givet det är okej jag släpper på henne lite Sabine?

Ja nej nu skall jag ta ett varv med dammsugaren, behövligt efter att haft huset fullt i hundar.


Tävlingen

Dagarna går fort, jag hinner inte riktigt med. Igår spenderade jag större delen av dagen hos Malin, men efter ett samtal med mamma och pappa blev det bestämt dom skulle komma upp så det löste sig med lite hundar nu när jag skall bort. Mamma tar med sig Ronja hem nu och Selma och Alva verkar tycka hon är en helt okej prick. Spot är hos Malin och får bo med terrierligan, så just nu är det ganska tomt med hundar, eller nej okej det är det inte alls. Mamma är ju här och har med sig sin flock också. Dom åker hem imorgon och då väntas direkt nytt besök, så just nu är det fullfart här hemma. Men det är bara härligt.

Nu till tävlingen som jag lovat skriva om, jag skall försöka sortera ut dom delar jag är nöjd med och dom jag inte är nöjd med. Jag är väldigt dålig på att se vad som är bra och har lätt fokusera på det dåliga men skall försöka.

Platsen och sittande i grupp: Jag är nöjd med att hennes attityd va mycket bättre mot vad hon haft den senaste tiden då jag upplevt henne låg inför dessa moment. Men nu kändes hon härligt med. Sittandet fullt och på platsen hade hon tyvärr inte hakan ner... Så vi måste fortsätta jobba på det. Så fick 9,5 då hon nosade lite när jag kom tillbaka.

Fotgåendet: övertaggad... men inga ljud. Hon fick för sig vi tränade possitioner till en början tror jag då hon hade hemskt sega sättanden. Men efter en stund vaknade hon till liv. 8,5 fick vi. Det possitiva var att hon själv föll in i rätt mönster fast att jag måste förberett henne dåligt då hon misuppfattade uppgiften.

Dumrutan: säg så tydligt när jag sa stå att hon inte var med, eller jo med var hon men att hon inte låste sig och fokuserade, någon typ av bristande i kommunicationen, vi som tränat så mycket stadga, hon gick några steg innan hon kom på sig själv och man såg tydligt hur polletten trillade ner och hon låste benen. 8,5

Inkallande: 10:a... men jag vet inte jag det. skulle vilja se och vet att hon kan både stanna och lägga sig snabbare.

Rutan: 1 poäng bort för ett skall när hon studsar in i rutan. Jag måste och har nu dom senaste dagarna inte accepterat några ljud. Hon hade sådana där glädjeskall när hon va ung, men nu har dom tydligen hittat tillbaka. Bort med det! Men underbart driv och målmedvetenhet, och hennes fart va super.

dirr apport: Första gången hon går mot apporten direkt och inte ser konen! Måste öva på att folk lägger ut apporter. Men hon kom på sig själv på vägen ut så stannade vid konen. Sedan slarv i gripandet... Måste tänka ut ett sätt att komm åt det. 9

Metall: härligt tempo men även här slarv gripande.... 9

Vittringen: Ja va hände här, alldeles för mycket uppe i varv och på mitt kommando drar hon som ett skott. Det va massa löv på planen vid vittringarna så hon drar förbi dom. och börjar leta och leta, jätte ivrig och väl medveten om vad det är hon håller på med lyckas hon (måste varit i sista sekund, kändes det som i alla fall) hitta dom och gjorde en jätte bra sortering med kanon attityd utan minsta tendens att ta fel, tar rätt direkt och kommer in. 7

 Fjärren: Jätte fina skiften alla utan ett ligg-stå där hon måste glömt av sig totalt och gick fram två steg. Inte likt henne. Vet inte vad det var som gjorde det. har försökt men inte ens lyckats framkalla det beteendet med störning nu efteråt. Hjärnsläpp tror jag. 7

Slutsatts: Mycket slarv av en övertaggad Tiffany, känslan va stundvis bra, stundvis dålig men vi nollade ingenting och det är ju ganska nytt för oss. Istället blev ju inte poängen dom bästa. Men det känns som mycket va små saker. Så ja nu har vi en del att jobba på ett tag till. Energin och viljan är det i alla fall inget fel på. Sedan måste jag jobba på våra förberedelser och rutiner.


Underbara Jean

Hundarna rastade men kan inte riktigt komma till ro, så tänkte jag skulle skriva några rader här.

Det händer väldigt mycket i mitt liv just nu, mycket nya intryck och nya vägar. Jag tar det aldrig lugnt och mitt höga tempo ger mig aldrig chansen att se tillbaka. Jag tänker lite för mycket analyserar allt väldigt noga men undviker ingenting som kommer i min väg.

Jag kommer inte gå in på allt här och nu men tänkte skriva lite om Jean, underbara Jean.

Vi har många fantastiska minnen och alla dom tävlingar vi gjort och känslan att hon aldrig gjort mig besviken när vi stått på tävlingsbanan och jag skickat henne på hämtet. Hennes otroliga vilja att alltid göra sitt bästa och se till att vi alltid lyckats. Minns mycket väl våran sortering på fårfor cup förra året, jag vet inte hur hon bar sig åt, men vi hade bara testat sortera lite hemma och denna situation var helt ny för oss, vi skulle ta ut 5 får varav 2 skulle vara märkta ifrån en flock med 30 djur. När vi stod där tänkte jag bara detta kommer aldrig gå. Men innan jag han reagera var Jean där och jag stod med 5 får i en flock varav två var märkta. Jag kontroll räknade dom säkert 3 gånger för hur hade det gått till! Vi fick in dom 5 fåren i fållan och Jean slutade på en 6:e plats och det var helt hennes förtjänst. Hennes lugn på tävlingsplanen gjorde alltid mig lugn och vi kunde verkligen njuta av varje sekund vi fick där inne. Ja våra minnen är många och kommer alltid att följa mig. Minns när vi var på en agility tävling och Jean hade plockat en pinne och allt var klart skulle Amanda köra med henne, då sprang hon in och la sig i tunneln och ville inte komma ut förens jag ropade på henne. Hon ville inte köra agility för att hon tyckte det var roligt, hon gjorde det för att hon var glad när jag var glad och var inte jag med kunde det lika gärna kvitta, underbara Jean!

Men hur underbar och go hon än är och hur mycket hon än betytt för mig, måste man ibland göra val och tänka på vad hundarna vill. Jag har nästan inga djur kvar och snart går ytterligare några på slakt. Jean är en arbetshund och hon måste få jobba, utan jobb har Jean inget liv. Jag önskar och har önskat så många gånger när jag funderat på detta beslut att jag kunde aktivera henne med annat än vallningen men hur jag än vrider och vänder går det inte att lösa, Jean vill valla och Jean måste få jobba om jag då inte har det jobb hon vill ha och om jag då inte kan ge henne det liv hon behöver, är det rätt pågrund av att mitt hjärta så gärna vill ha henne kvar låta henne stanna här? Ta henne ifrån det liv hon drömmer om och ge henne ett liv hon inte vill ha, enbart för min skull. Ibland måste man tänka ett steg längre och jag har gjort det, hur ont det än har gjort och hur mycket tårar jag än gråtit både innan och efter Jean åkte så vet jag att magkänslan säger att detta är det enda rätta, det sista mitt hjärta ville men det bästa som kunde hända Jean eftersom det ser ut som det gör just nu. Jean är saknad otroligt saknad och det går inte en dag utan att jag blir påmind om det, man jag kan ärligt säga att för varje dag som går fylls det stora tomrummet hon lämnade med en glimt av alla minnen vi har ihop. Fast att det fortfarande känns jobbigt och fast att jag fortfarande får påminna mig själv om att detta var det rätta, vet jag att detta kommer bli bra, för Jean kommer att vara den lyckliga hunden hon förtjänar att vara. Där finns allt det jobb hon vill ha och hon kommer få göra nytta. Så ja som ni förstått har Jean flyttat, hon bor ni Norge på en stor gård med massor av får där hon kommer få jobba och få utlopp för allt hon vill. Ibland måste man ta beslut som gör ont och känns fruktansvärt jobbiga, man får inte vara en egoist, man får inte tvinga dom att stanna bara för att det är enklare för en själv.

Underbara Jean, allt du lärt mig och allt du gjort för mig kommer jag ha med mig resten av livet och jag kommer vara evigt tacksam för den tiden och dom åren jag fick med dig, men jag kommer alltid önska att jag fick fortsätta gå vi din sida och dela dit liv. Och jag vet att det kommer komma dagar jag bryter ihop av total förtvivlan för att jag verkligen behöver dig, för jag vet att jag aldrig kommer att få en hund med så mycket känsla som du har.
Härlig känslaJag har haft en underbar helg :) Tack Lisa, Amanda och Emma för att ni gjorde dessa dagar oförglömliga. Hoppas vi ses snart igen.
Nu blir det kvällsrunda med djuren sedan sängen, jag lovar er att skriva om tävlingen och allt annat som hänt sista tiden, denna helgen har gett mig massor av ny energi.

För att stilla allas nyfikenhet lite tänkte jag bara säga att Jean mår bra, hon lever det livet nu som hon alltid drömt om. Åtekommer till det också.


forts...

Nu skall vi se om vi kan få en fortsättning på gårdagen.

Ja vi åkte efter en hel dag (som startat klockan 5.30) med lydnad till fårhagen där vi tänk hinna med några pass innan mörkeret tog över. Ja av någon anledning lyckas vi ju alltid sätta oss i situationer som kanske "normala" människor skulle göra och våran nyfikenhet för elstängslet tog lite över hand om man säger så. Så vi bestämde oss för att testa, vem är det egentligen som får en stöt när man håller varandra i handen och tar i stängslet? Vi tog varandrad händer och jag i stängslet, tillägs kan att det är ett kraftigt aggregat, tror det är tunt 17joule och vi stod kanske 4 meter från vart det är in kopplat. Ja slutsattsen blev, alla fick var sin smäll...

Sedan blev det vallning innan mörkret kom och vi åkte hem för att fixa lite mat.
Tyvärr kan jag fortfarande inte ladda upp några bilder här, men hoppas att det skall komma igång snart så kommer lite bilder.


Mina senaste dagar

Igår började dagen med att åka och träna lite hundar för att sedan åka hem och baka, jag väntade studiebesök av Västerdalarnas HU som skulle komma hit, kolla på vallning, gosa med hundar och fika. Det var ett gäng med barn och ungdommar som kom och jag tror då dom hade trevligt, hundarn uppskattade det i alla fall.


¨
När alla åkte blev två ungdommar kvar det var Amanda och en kompis Emma hon hade med sig så dom sov över här vi hade lite fredagsmys popade popcorn och kollade på idol. Så hade jag hundvakt till idag också då jag skulle iväg och tävla med Tiffany och dom var kvar hemma hos mig. Perfekt.

Jag åkte till Borlänge där jag träffade Lisa och ganska snart var det min tur att tävla, jag kommer gå in mer på tävlingen imorgon. Vi fick ett 1:a pris men det va MYCKET slarv och känslan inte den bästa. HOn va taggad och på G. Men som sagt mer om det komme rimorgon. Det blev "frukost" på MAX innan Lisa hängde på och vi åkte hem över, där en heldag med hundträning stod på schemat.
Vi började med att åka till en fotbollsplan vid skolan och tränade lydnad och som vanligt blir våra pass lite galnare och mer störning och dom konstiga saker hundarna utsätts för får man leta efter pallar dom detta, pallar dom nog alla händelser som kan bli på en lydnadstävling.

Jag, Tiff och Amanda, Tea tränar på att gå balanserat vid kommendering och inte kolla ner på hunden.Vi diskuterar inte saker och ting utan praktiserar det noga innan vi testar, här är vi inne i en djup diskussion om hur vi skall kunna genomföra hoppapport i elitenOch såhär blev resultatet, Tea gör hoppapportJa behöver jag säga att vi har väldigt roliga träningspass? men dom är också mycket givande många idéer och annat tas upp.

Här har vi en fundering på konskicken där jag får agare hund.


När lydnaden va klar åkte vi hem bytte lite hundar och drog vidare till fåren.

Jaha nu gav bloggen upp den vill inte ladda upp några bilder, så nog bara inse att det är dags att ta en kvällspromenad med hundarna och sedan gå och lägga sig så kommer fortsättningen imorgon.

Alla tre besökare blev kvar ännu en natt så imorgon fortsätter våra äventyr


Ååå va dom är fina! ...

foto_0280 (MMS)

Ååå va dom är fina! Dom är en fröjd att se :-D bästa tea


Ännu en sömnlös natt

Klockan är på tok för mycket och jag borde sova men det va lättare sagt en gjort, gick ut och gick och blev ute mer än 2 timmar det var en bitande men uppfriskande kyla ute termometern visade -4,9 nu när jag kom in. Himlen är stjärnklar och månen lyser upp gatorna och stigarna, det ger ett lugnt ljus. Allt är helt tyst och alla hus är nersläkta. Hundarna tyckte nog att jag var galen men hängde glatt med, Jag stannade till för ett ögonblick och satte mig ner där det var som lugnast.  Tiffany's svans gick som vanligt i ett och jag kunde inte låta bli att skratta lite åt henne när hon tittade på mig med sin "vad skall vi göra nu" blick. Klickan är över 4 på natten och Tiffany glädjs åt ännu ett äventyr som hon hoppas kommer leda till något roligt Jojo studsar runt henne eftersom Tiffany's energi smittar och tittar också förväntansfullt samtidigt som hon hoppar runt. Spot strosar omkring i gräset och funderar över vilka som varit här tidigare under dagen. Svea ligger på behörigt avstånd och väntar på att någon skall leka jage med henne, men det finns ingen som gör det, det saknas något <3


Du..

Du var speciell på många vis.
Våra minnen är obeskrivliga. 
Du älskade mig mer än livet och
Du gjorde allt för mig och jag hoppas att mitt beslut bevisar att jag gjorde allt för dig!

Du är saknad och din plats i mitt hjärta kommer du alltid ha kvar fast att det för tillfället känns tomt.


Fy fan för det här

Detta har nog varit jobbigaste fömiddagen i mitt liv, tänker inte skriva om det nu det klarar jag inte av. Jag har hållt ihop och försökt vara stark och det har gått bra jag har hållit masken så gott det går se det positiva i det hela men nu går det inte längre. Jag vill bara sluta tänka. Men nu är det som det är, det kommer nog blir bra. Någon gång. Just nu vill jag inte tänka tillbaka, tillbaka på alla känslor, uplevelser och minnen utan bara tänka framåt den känslan är enklare men just nu går det inte, vill ju minnas och glädjas inte minnas och gråta. Det kanske kommer en dag jag klarar det, men det kommer ta tid.

Underbara lilla vän, jag gjorde det för att jag älskar dig hoppas du kan förlåta mig för jag kommer nog aldrig förlåta mig själv!


....

Never mind, I'll never find someone like you
I wish nothing but the best for you
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead


Lydnaden

Tiffany's träning gick bra hon va lite taggad i början men skötte sig fint. Hon gör allt som hon skall och fast att det går fort tappar hon aldrig hjärnan. Man blir glad av att träna med henne, man får energi av att se energin i hela hennes kropp, hon har så mycket energi att det alltid räcker åt oss båda. Jag behöver inte vara glad eller på humör. Jag behöver inte vara jätte taggad när vi går ut för att träna för när vi väl står där, ger hon alltid allt, och då kan man inte känna sig nere eller inte vara taggad längre.

Jojo's träning va inte lika lyckad hon kände sig ofokuserad har känt lite så det sista, vet inte vad det är, jag bröt och gick in för jag tyckte inte det gav något och vill inte släppa egenom saker jag inte gillar, vänta 10 minuter och gick ut igen, lite bättre men absolut inte den responsen jag brukar få. Ja hon är inte som Tiff och hon kanske känner att mitt fokus inte är där det borde och svårt kräva att hon skall fokusera då. Ja vi tar nya tag.Idag kom min borste, glömde ju alla mina grejer i Edet sist så beställde en borste som jag tänkt ha på utställningen men ja så gick det med de. Fick den först idag. Det är en  Mason Pearson ett måste för Sheltie ägare har jag hört.


Lite bilder

Lilla Jess är och får träffa fåren lite, hon är ordentligt på G, hon har massor av koncentration och stil. Idag gick hon upp i flankerna och drev fåren i balans, duktig lilla, hon är snabb men känns väldigt mild. Skall blir roligt följa hennes utveckling.Här är några bilder på Snygge
Jojo håller koll på träningen och har kommit på vart tutan på bilen sitter och skrämmer livet ur mig varje gång!Halvsyskonen Svea och Jess


Härliga Svea


Min dag

Hela för/eftermiddagen har jag lagt på att träna hundarna, vallning har det blivit, behöver komma ut tänka på annat.

Kom hem och fixade lite våffler och nu skall jag ut och köra lite lydnad innan mörkret kommer.

Lite bilder kommer ikväll hinner inte nu.


När det gör som ondast

Jag får en klump i magen varje gång, känner hur paniken växer i mig. Detta är fuktansvärt men jag vet att jag måste! Det är inte för min skull, inte för någon annans, bara för henne. Men det känns och det gör så förbannat ont, kommer det någon gång kännas bra kommer jag någon gång få veta om jag gör rätt? Kommer jag klara vara så stark att jag fixar det här? Jag måste för jag får inte vara en egoist!

Nu kan jag inte hålla tårarna längre för plötsligt är allt det overkliga så verkligt.


När inga ord behövs

Kan man bli mer komplett?
Jag är stolt

Nu är alla Successful valpar röntgade och alla är fria, jag är så stolt över mina duktiga valpköpare och super glad att jag har en hund i denna kullen :)Tillägas kan att, Svea är godkänd vallhund (inte registerat ännu) Izo tävlar agility och Hoppklass 3. Sky och Mike har pinnar i Agility och Hoppklass, och Olivia tävlar agility. Duktiga unga hundar :)

Mindre roligt är att Tiffany är halt. Hon blev det idag när vi var ute och gick, såg det när vi kommit hem. Nu senare på kvällen var det lite värre, hoppas det bara är något tillfälligt och är borta imorgon.


Är ni redo så är jag!

Denna helgen har verkligen fått mig känna glädje, och jag sitter här ikväll och känner mig mer motiverad än någonsin. Känner mig full av energi och rastlöshet och massor av vilja. Jag känner mig lyckligt lottad.

Lycklig att jag får dela mitt liv med mina helt fantastiska hundar och mina tre yngre förmågor ser alla så lovande ut inom det jag vill hålla på med, hur mycket tur kan man ha? Tre så bra hundar på samma gång och kommer jag kunna förvalta dessa förmågor väl, jag vet att dom inte har några begränsningar dom kommer ta mig dit jag leder dom och bli precis så bra som jag gör dom. För dom har verkligen det jag söker hos en hund var och en på sitt vis och till det jag vill använda dom.

Vad har jag gjort för att förtjäna er. Jag känner sådan stark vilja att satsa och nu kör vi! Detta kommer bli roligt, jag vet att ni är med och ni kommer aldrig göra mig besviken så nu kör vi!

Och inatt lovar jag er att vi skall sova i sängen allihopa :D


Vår tripp till Hamar

Himlen var helt underbar imorse när vi åkte till Hamar.

Vi kom fram i god tid och hittade oss rätt bland ringarna, det var 53 shelties som skulle ställas så det var shelties högt och lågt om man säger så. Först alla hanar och sedan dags för tikarna, Jojo var första tik, och det var totalt 8 (tror jag) junior tikar. Jojo fick excellent och skulle sedan in i konkurransen det var 4 Junior tikar som fått excellent och Jojo placerades som tvåa. Inte illa för att vara 9 månader och 4 dagar. Jag fick så jätte fina lovord om Joline av en uppfödare som var där och det är alltid så roligt när man får höra sådant från folk man inte känner.

Domare: Åke Cronander
Mycket tilltalande helhet. Välskuret huvud. Bra uttryck lite tunga öron. Fin hals och resning. Bra överlinje tillräckligt förbröst. Välkroppad för åldern. Aningen lång i lenden. Bra ben, tassar och päls. Rör sig väl.

Nu skall jag unna mig en slapp dag, blir lite inomhusträning ikväll men annars skall vi bara ta det lugnt och ligga i soffan och mysa.


Okej man är kanske inte riktigt som man sk...

foto_0276 (MMS)

Okej man är kanske inte riktigt som man skall men nu var jag iväg.


Äntligen

Äntligen satt den! Så jäkla skönt, Svea blev Godkänd vallhund med 86p. Hon är häftig att köra så otroligt lydig och lyhörd. Knepigt hur hon kan bli så, så stenhård som hon är annars så kommer hon in bland fåren och tar varje kommando och lyssnar mer än gärna. Hon va lugn och jag kunde utan problem andas hela vägen runt banan.

Fina Svea, skönt att hon fick visa sitt ja idag och att jag för en gång skulle kunde göra henne rättvis!

Domarens kommentar: Mjuk lydig hund med bra flanker.Allert hund med bra förarstöd. Lite osäker i närarbete.Imorgon är det dags för Hamar, så Jojo har precis fått bada och fixas det sista. Nu skall jag fixa lite smörgåsar till imorgon och plocka ut lite "lydnadsskrot" ur bilen. Sedan måste jag försöka komma i säng för det blir tidigt imorgon.


Svea godkänd vallhund :-D

vallsvea (MMS)

Svea godkänd vallhund :-D


Ett tecken

Kolla vad jag hittade bland alla popcorn i påsen, en Svea! Nu kan det väl endå inte gå fel...


Dagens träning

Dagens träning gick super med Svea hon är verkligen underbar, så intensiv så mycket driv, men massor av känsla, hjärna och vilja att sammarbeta. Igår fick hon träna lite i Nås gjorde några hämt och en fösning, inga större grejer att klaga på hon håller huvudet kallt och får jobber gjort. Härliga hund! Tänk om hennes matte var hälften så bra... Jean har fått dela av får och hålla får ute vid hämtet hon är kanon! hon driver ut dom och håller dom och när hunden jag skickar ut kommer upp i balans lämnar hon fåren och springer iväg och lägger sig utan att störa djuren men håller draget lite draget. Fåren står still utan så hunden man skickar ut får ett bra upptag annars blir det ju lätt dom startar innan hunden man skickat kommer upp eftersom jag måste stå mot draget för lämnar jag dom och går bort ifrån draget drar dom ju tillbaka till dom andra. Med en sådan hund behöver man inga medhjälpare när man tränar :)Tiff har jobbat på possitioner och halter. Jojo jobbar på med apporteringen.

När vi var till Nås träffade vi Jolines syster Nelly, det blev full fart på henne och Jojo direkt när dom såg varandra och så försökte vi ta lite bilder på Nelly innan det blev allt för mörkt ute.

På söndag är det dags för utställningen med Jojo och jag inte en anning vad jag skall ha på mig så är det någon som vill hjälpa mig vara smakråd får ni gärna höra av er!


....

I don't wish to be everything to everyone,
but i would like to be something to someone.


Härlig dag

Har jag någon gång sagt att jag har det för bra? Idag är verkligen en sådan dag. Som jag blir påmind om att det faktiskt är så, jag har det för bra!

Idag har vi (jag och hundarna) tagit oss en tur till sälen där vi vändrade en "sväng" på fjällen. Det blåste endel men va riktigt härligt.Sedan åkte jag till Husdjursboden i Sälen, där det blev kaffe och hundprat. Jag blev sponsrad med lite schampo och grejer ur espree's nya serie Show style, Tack så jätte mycket Annki!Sedan åkte jag vidare ner över och hamnade hos Malin, han knappt innanför dörren innan maten var serverad, ja kan det bli bättre? Tack Malin! Sedan gick vi en promenad och jag var med när Malin's ena hund fick akupunktur. Även jag testade att sticka nålen i mig :P eller ja okej jag skall vara ärlig, först fegade jag ur, men när Malin's dotter Natalie kom ner sa jag att jag gjorde det om hon gjorde det och ja, då var det ju bara ta nålen och sticka i armen...

Sedan gick resan hemåt, ännu en promanad och nu sitter jag här, och nu är det dags avsluta denna dagen.


Min..

Min galna, bortskämda, knäpphund!Imorgon blir Joline 9 månader och på söndag blir hennes första offeciella utställning, vi skall över till Hamar och ärligt är förhoppningarna inte jätte höga. Men skall bli spännande att höra vad denna svenska domare säger om henne.

Ja 9 månader det innebär ju att det bara är 1 månad kvar till hon blir 10 månader och man får starta i lydnaden, kommer vi nu kunna hålla detta mål vi satte från första början att debutera på hennes 10 månaderdag, ja jag har en vecka på mig innan anmälningstiden går ut, men just nu är målet att starta 5 november. Sedan hur det blir återstår att se, hon har grunder i alla moment men har precis börjat med stadga och inte länkat ihop vaken moment eller program. men vi tar det lugnt så ser vi om allt hinner komma på plats.
Lägg din energi rätt

Har haft några dagar jag gått och haft en extrem ångerst, det är bara jag som kan ta beslutet det vet jag och egentligen är det inte så jäkla alvarligt men det ger mig en klump i magen. Måste bestämma mig nu och kanske jag bara skall göra detta så det blir överstökat. Ja jag lär väl gå här och göra det jag hatar mest, lägga energi på saker jag egentligen inte borde och jag vet jag inte vinner på att lägga den på att gå och fundera på detta. Jag vet ju att vi kan, så varför tvekar jag egentligen!

Igår la jag två spår, ett personspår och ett viltspår. Sedan åkte jag iväg och tränade vallningen medans dom fick ligga till sig. Strax innan mörkret kom blev jag tvungen avbryta, det är så lätt att man fastnar där bland fåren man funderar och tänker allt för att komma på den bästa lösningen för att få hunden att förstå vad det är man vill. Men när jag väl slitit mig bytte jag hundar och for ut till skogen igen. Först gick jag personspåret med Ronja. Vet inte om hon spårat något innan men hon va lite ivrig och flakade endel till en början, men efter en 70 meter sansade hon sig och gick jätte fint, tog vinkeln galant och eftersom det va lite blöt i gräset på åkern jag gick över dåg jag precis vart jag gått och att hon följde spåret precis i spårkärnan. Hon hittade slutet och vi busade. Så näsa har hon helt klart.
Jojo fick gå sitt viltspår det var nog ca 300m och gick över två bäckar, en riktigt bred som jag fick hjälpa henne över. trängen stundvis var väldigt svår, egenom buskar med taggar och en bit på en myr, men hon fixade det galant, hon går väldigt lugnt och följer spåret fint, tar vinklar och det känns som hon är väldigt noga, men jag skulle önska mer driv, men kanske är det jag som kräver för mycket, mer än vad jag kanske egentligen behöver.

Sedan kom jag hem blöt om fötterna och byxerna nästan upp till knäna.

Idag har vi tränar lydnad med Tiffany fokus på kroppskontroll i friaföljet och attityden på platsliggningen. Jojo har tränat lite platsliggning och stadga i ställande och läggande. Ronja har fått kampa med en "ny" person. Så nu är det dags för lite vallträning med resten av gänget.

En uppställningsbild på RonjaSometimes

Sometmes i pretend to be normal.
But it gets boring...
So i go back to being me.

Lång dag idag också, så idag blir det inte mer än så här. Har precis "kokar ihop" lite middag som jag skall äta.


Spagettiben

Äntilgen efter en lång dag kan jag slappna av, och när jag gjorde det kände jag hur benen gav med sig. Dom känns kort sagt just nu som verkande spagetti. Ja det är resultatet av dom mil det blivit till fots idag, efter trampat fram i myrar och skog i timtal.

Imorse vid 7 kom Adam in och berättat Ronja hade smitit. Hon hade stuckit ifrån honom när han skulle kissa dom. Fort upp och leta, men utan resultat, sedan har jag letat hund överallt. Malin kom ner och hjälpte mig leta och vi gick och gick, efter några timmar fick vi höra att hon varit synlig vid några tillfällen men drog så fort någon lockade på henne. På kvällen strax innan 21 knackade en på dörren och berättade att dom sett Ronja, drog ut direkt och plötligt är hon framför bilen, kastar ut Jojo och Tiffany då hon inte verkade vilja ha någon kontakt med människor. Efter ett tag drar hon över vägen igen och Tiff drar efter henne, dom blir stående tittande på varandra innan Ronja drar iväg igen, in på en tomt runt uthuset, det va ju kolsvart ute men springer efter så gott jag kan, väl runt har Tiff tappat bort henne då hon sökte tillbaka till mig en vända, hon börjar cirkla och får upp spåret igen och drar efter och fortsätter, runt husknuten ser jag en glimt av henne innan hon drar vidare runt huset. Jag springer efter och Jojo blir frusterad av att jag springer och börjar skälla, då ser kah hur Ronja stelnar till och bara blir stående och kollar på oss. Sedan kommer hon i full fart mot oss och är jätte glad att se oss. Så efter nästan 14 timmar har Ronja hittat hem igen och ligger nu trött men lycklig och sover. Skönt det slutade så här bra denna dagen har tagit otroligt mycket kraft och energi.Nu skall jag baka en kaka som jag lovat till kursen imorgon, sedan blir det sängen!


RSS 2.0