När något bara är rätt

Stunder man aldrig glömmer och som räddar alla dagar.
När man står i skogen med en vän dubbelvikt av skratt, så att dom äldre damerna på bron kollar på en som om man var dum i huvudet, men det spelar ingen roll för man kan inte sluta skratta och man skrattar åt en av dom pinsammaste händelserna man kanske varit med om, en sådan sak som bara inte kan hända, men ni som känner mig vet ju att när det gäller mig är allt möjligt.
Men vad spelar det för roll nu, vad spelar någon roll när man står där i skogen skrattar åt eländet och bara njuter av stunden. Jag tror ärligt jag skulle kunna göra om den där pinsamma händelsen igen om jag visste att det skulle ge mig den där galna stunden i skogen.
Tack Malou för att du kollade förbi, nästa vecka blir det Ikea och vi får försöka locka fram den där jul känslan lite med lussebullar och pepparkakor.

Lilla Tiff...

Jag tror hon gillar mig :) eller så undrar hon bara varför hon inte får ligga i soffan...

image description

...


Mitt liv som singel

Mitt liv som singel är ganska roligt idag fick jag ett SMS, från ett okänt nummer som inte gick att hitta ägaren till.
Det stod:Ja vad svarar man jag vet då vad jag svara:
Varje sekund av ilska, är en förlorad sekund av lycka

När vi växer upp, lär vi oss att dom människor som vi aldrig någonsin trodde skulle svika oss, förmodligen kommer att göra det.
Du kommer att få ditt hjärta krossat och du kommer att krossa någon annans.
Du kommer att skylla och döma din nya kärlek för något din gamla gjorde.
Du kommer att bråka med din bästa vän, du kommer att gråta eftersom tiden bara kommer flyga ifrån dig och du kommer att förlora någon som du älskar.

Så ta för många foton, skratta för mycket, förlåt alla för allt och älska som att du aldrig blivit sårad!

 


Tillbaka i stockholm

Ja idag kom jag tillbaka till lägenheten igen, nu känner jag hur skönt det är att jag fick några dagar att fixa och dona lite här innan jag börjar jobba på Torsdag. Det börjar bli ordning men forfarande massa saker jag inte riktigt vet vart jag skall gömma undan. Det är trimmbord, burar, valphage m.m. Ja inget jag behöver ha framme och tråkigt ha det stående men hittar nog någon gömma. Alla kartonger är upplockade och jag trivs riktigt bra här fast att det fortfarande är lite stökigt och rörigt.

Igår hälsade jag på familjen Olers och träffade Nelly och Spot valpen billy. Nelly har fortfarande mer päls än Joline men det kändes inte som det var så mycket storleks skillnad längre inte på höjden i alla fall, men Nelly är grövre.

Joline och NellyFåren

Nu var fåren borta och det är med blandade känslor. Kommer sakna alla stunder på dom öppna markerna gnidande på geniknölarna när jag försöker lista ut hur jag skall få hunden framför mig att förstå vad jag menar. Lyxen att bara kunna gå ut och träna när man vill genom att bara öppna dörren och gå ut. Och alla timmarna med likasinnade vänner man spenderat där på dom mest galna sätt.

Jag kommer inte sluta med vallningen för att jag flyttar det finns massor av folk som bor i Stockholm som håller på med vallning så det kommer att lösa sig, det vet jag. Men visst kommer det inte vara lika enkelt.
Men behöver inte tänka på vatten som fryser stängsel som skall upp ner och måste flyttas, ja det jobb som tillhör när man har får som jag i och för sig till stor del trivts med.
Och någon gång i framtiden kanske möjligheten kommer att bli fårägare igen. Då kanske jag tar den.

Livet slutar ju inte här, det börjar :)

En bild från igår när Indra och Jojo umgås med fåren.

image description


image description

Nu skall jag ut i regnet och plocka ner stängsel.Tänkvärt

Några tänkvärda meningar från den klokaste mannen i mitt liv, min far.
Det enda man äger i slutändan, och inte kan förlora är sin historia - det gäller att skapa en bra sådan!!
Lev livet och följ drömmarna!
Tack pappa att du alltid finns där och står bakom mig <3
image description

Hitta en känsla

Sitter i huset i Äppelbo nu. Om några timmar skall jag iväg till en bekant. Sitter i soffan i det tv lösa vardagsrummet och försöker känna något. Känna hur det känns att detta kommr bli sista natten här, känna hur det känns att lämna allt detta.
Det var ju trotts allt min dröm, och jag har byggt upp så mycket här och utvecklats något enormt både som människa och hundtränare. Vad skall jag känna? Vad borde man känna när man lämnar allt, står vid stupet och bara kastar sig ut.
Jag vet vad jag har här, jag vet vart mina vänner står jag har ägnat timmar på att träna hundarna sitta och grubbla och jag har hittat mina platser där jag kan njuta av livet.
Imorgon när jag låser dörren släpper jag allt det här, nej okej inte allt endel vänner vet jag alltid kommer att hänga med. Men allt annat jag upplevt under mina senaste snart 5 år kommer förbli minnen, endel man vill minnas endel man vill glömma men jag tänker inte ångra och gör det inte heller för det är såhär livet fungerar men ibland önskar jag att jag var mindre envis, mindre impulsiv och mindre godtrogen. Kanske lär jag mig, kanske inte.
Men vad känner jag nu när jag sitter här och hemmet som en gång var mitt har tappat all prägel att jag någon gång bott där. Ja vad känner jag, vad borde jag känna. För jag söker efter en känsla men hittar ingen det är tomt.
Jag känner ingen saknad, jag känner inge vemod, jag känner ingen förtvivlan.
Kanske är jag helt enkelt redo, helt redo att ta det där klivet ut över stupet och börja klättra upp igen, från noll med nya möjligheter mål och en annan önskan.
Ja jag tror jag är redo!

Dags igen

img_8043 (MMS)

Då var det dags igen, lite mer än 30 mil i bil idag igen. För första gången på väldigt länge känner jag det mindre lockande att "bo i bilen" skulle hellre varit kvar här och fixat. Men det lär göras och när jag kommer tillbaka kommer det ta tid innan jag gör en långresa igen. Hmm eller ja blir ju en på över 40 mil nästa helg. Men efter det så, kanske!


Andra natten

Dags att sova, andra natten i lägenheten. Fått ut alla grejer släpvagnen och det mesta ur upplockat där det skall vara. Det känns skönt och det kommer inte ta så lång tid innan det är ordning på allt här.
Jag känner jag kommer trivas och det är roligt att fixa och dona och få allt på sin plats och skapa sitt hem för jag känner verkligen att detta blir mitt hem, som jag vill ha det.
Lite grejer har hamnat på inköpslistan och hoppas komma iväg någon dag och inhandla lite små saker man inser mman behöver som fattas. Fler bilder kommer när saker och ting sakta faller på plats.
Imorgon bär det av till Dalarna igen, släpvägnen skall tillbaka och på söndag flyttar sista fåren. Hämta dom sista grejerna och sedan är jag klar där, eller ja det är väl lite grejer kvar med huset som måste fixas lån som skall skrivas över osv, men det kommer en dag för det också.
Hundarna tycks trivas i deras nya hem och dom uppskattar fårskinnen dom fått att ligga på. Tror dom är lika övertygade som mig att detta kommer att bli bra.

Från och med nu

Idag börjar mitt nya liv, en stor förändring, något nytt, något spännande.
Jag har lämnat bondelivet i Dalarna och flyttat till staden, 4 km till mc donalds och 200m till hemköp. Ja vad skall man säga, förändring men precis vad jag behövde. Idag börjar mitt nya liv och jag ser fram emot detta och det skall bli så roligt. Lägenheten jag flyttat till är super fin och jag är helt säker på att jag och hundarna kommer att trivas här, osäker på om det kunde bli mycket bättre. Jobb har jag fått och börjar om en vecka så ja full fart är det nu, som vanligt i mitt liv.

Ja nu skall jag fortsätta greja lite här mer uppdatering kommer :)
Ja just det kanske skall berätta vart jag flyttat också, jag bor nu mera i Haninge söder om Stockholm.


Frustration...

Varför komplicera allt när man inte behöver.
Varför ställer man frågor man inte vill höra svaret på.
Varför fråga saker när man ändå inte tror på svaren.


Varför skall jag vara ärlig när du ändå inte vill höra sanningen?

Från en annan vinkel

img_9462 (MMS)

Om du tittar noga kan du se att kamelerna är den lilla vita linjen i bilden. Den svarta är bara deras skuggor. Ibland verkar våra problem lika stora som skuggorna... Men i verkligheten är det endast produkten av ett vinklat sätt att se på saker och ting i olika ljus.


I don't have what it takes

Idag var en dag jag saknade dig en dag jag behövde dig!
Tur jag har din fina dotter som hjälper mig.

When it comes to missing you, I don't have what it takes

...


Hallå!

Hej ihåliga illaluktande kylskåp,
Hej sopor,
Hej döda blommor,
Hej kladdkaka
och Hej flyttkartonger…

Tillbaka i huset igen, här är allt som vanligt.


Att pussla ett pussel

Lustigt hur man kan vakna en morgon som vilken morgon som helst och sedan bara känna hur alla bitar man så länge försökt pussla ihop bara faller på plats. Det är skrämmande, det är roligt och det kommer bli underbart!

Nu känner jag hur allt kommer ikapp och jag tror detta kommer att bli jäkligt bra!


...


Go morgon

img_7150 (MMS)

Go morgon


Sova

Som vanligt kommer jag inte i säng i tid. Skall upp om fyra timmar då en dags resa på 100 mil väntar.
Haft en härlig kväll i Malung tiffany har fått sig ett bad vi har ätit tacopaj och fikat.
image descriptionimage description
Nu är det verkligen dags att sova och jag har tom hittat sällskap för natten men jag har en känsla det kommer bli väldigt dött ;)
image description

...

Life is short
Break the rules
Forgive quickly
Kiss slowly Love truly
Laugh uncontrollably
And never regret
anything that made your
smile


Kunde börjat bättre...

Hälsade på Spot och Svea en sväng som är hos hundvakt, tack Anna och Maria som har hand om dom, ni är guld värda. Dom såg ut och trivas och låg och myste med varandra hela tiden, härligt att se hur dom knutit sig samman varandra aldrig sett dom så mysiga och låg och kramades och pussades hela tiden. Vi kom fram till att dom skulle få stanna där några dagar till, än en gång tack! Ni skall veta hur mycket ni underlättar för mig!Väl hemma började jag plocka lite och gick för att hämta posten och hittar där två påminnelser på parkeringsböter på min Citroën som stått på verkstad sedan Aug... Ja behöver jag säga att jag inte var så glad när jag ringde företaget dom menade då dock att dom flyttat på bilen så fort dom sett det dvs. efter två dagar. Men det var ju dom som först ställt bilen där. Ja diskussionen ledde ingen direkt vart jag får betala se glad ut och ta den diskussionen senare, men känns ju som det var jävligt onödiga 800kr...

Ja nu lär jag väl lägga på ett kol här hemma ikväll blir det Malung :)


Mysig promenad vid vattnet i Farsta
Det behövs inte mycket

En liten tanke som räckte för att förgylla min dag.

image description

För mig kommer du alltid vara den bästa <3

img_2531 (MMS)

För mig kommer du alltid vara den bästa <3


Slut på dagarna i Venjan, för denna gången :)

img_8135 (MMS)

Gav mig själv tiden en stund och stannade bilen vid vägen och tog en underbar tur bredvid vattnet och såg himmelen färgas i alla färger.


Tid att tänka

Just nu går livet i en hiskerlig fart och jag känner att allt jag planerar ändras, men det känns bra och jag känner att allt går framåt, kortfattat kommer min vecka se ut såhär:

Måndag: Venjan
Tisdag: Äppelbo
Onsdag: Stockholm
Torsdag: Äppelbo
Fredag: Varberg

Sedan planerar jag in en lugn helg, men jag vet ju hur det gått hittills med det jag planerar så skall inte garantera mig något, men jag trivs och ser fram emot denna veckan som egentligen skulle ha lagts på att packa och fixa men får göra det dom dagarna jag är i Äppelbo.


...

Tror du vi kan ropa efter nån med förstånd
Som kan se vad vi gör och förstå vad vi menar
Jag tror du söker efter mer än du ser
Men jag ser att du ler och jag tror att du tvivlar


Vänner

Har jag någon gång sagt att jag har världens underbaraste vänner?

Har jag glömt det vet ni alla nu att jag har det. Tack alla för allt!
Inga nämnda inga glömda.


Underbara dagar

img_4206 (MMS)

Livet lever i venjan och mina dagar är obeskrivliga. Nu är det dags för bonnfest när lugnet lägger sig skall jag försöka i ord kortfatta mina dagar här.


Mys i VenjanSitter i Venjan efter en eftermiddag i Mora, dricker Caffé macchiato framför öppna spisen och tända ljus. Livet är härligt och det är skönt med sådana här mysiga stunder man bara får vara.


Tog oss lite extra sovmorgon. Och nu är vi...

img_3670 (MMS)

Tog oss lite extra sovmorgon. Och nu är vi ute på en morgon vända i Venjan.


...

Sometimes we put up walls
Not to keep people out
But to see who cares much enough
to knock them down

Behöver jag säga att jag har det bra?Började dagen med att ta en promenad på 1½ timme kanske, sedan kom Theres hem och vi åt lite lunch och jag drog ner ut till skogs och la ett spår. Vi tog in lite ved och sedan gav sig Theres ut för att lägga ett spår till sina hundar, jag passade på gå upp och svara på lite mail, och när hon kommit tillbaka får jag detta meddelande på FB :)


För att det alltid kommer vara så


Framme i venjan

img_7996 (MMS)

Framme i venjan och man hinner inte fram förens maten och hmm spriten står på bordet, underbara vänner!


Natalie 10 år "jag vill vara orginel" M: "...

img_5486 (MMS)

Natalie 10 år "jag vill vara orginel" M: "dom fraktar den från Kina " N:"det var ju verkligen miljövänligt" "Alltså vet du va som är dåligt vår på HD tv kan man inte kolla på TV4 HD eller på animal planet HD!"


Hur skulle jag klara mig utan dig!

img_8588 (MMS)

Hur skulle jag klara mig utan dig!


Isn's it ironic?


Att några så små obetydliga ord kan kännas så mycket

 

"Såklart vill jag ha den, men bara om det är så att du inte kan ta med dig den. Då vet du vart den hamnar i alla fall, Vi kan hänga upp den i mitt rum i ditt nya hus. (Hoppas verkligen det fortfarande finns ett "mitt rum")"

Tack för dom orden Amanda, dom värmde och fick mina känslor att rusa åt många olika håll, dom ger hopp, dom ser framåt, men dom skapar också lite förtvivlan men på något underligt sett som ger lite glädje.

Hos mig kommer du alltid ha ett rum, det kanske inte alltid kommer synas, men det kommer finnas där <3

...

Jag vet att du trodde att du förstod
Vad du tyckte att jag sa.
Men jag är inte säker på att du fattade
Att vad du hörde inte var vad jag menade.

Ute och spårar hoppas vi hittar tillbaka i...

img_9961 (MMS)

Ute och spårar hoppas vi hittar tillbaka innan det blir kolsvart


Ändrade planer?

Många tankar, många intryck.

Besökte några vänner idag och dom väckte några nya tankar som verkligen tåls att tänka på. Imorgon blir det jobb sedan är jag övertygad om att detta kommer bli en rolig och händelserik vecka.


Så var det ju det där viktiga med att förbereda

Ja precis har ju skrivit hur noga jag måste vara att förbereda Joline innan varje moment och att vi förstår varandra. Idag blir Joline 10 månader och vi har idag debuterat i lydnadsklass 1. Vet att vi har mycket kvar att jobba på men jag visste att 1:a priset var inte helt omöjligt om jag är tydlig. Så ja sagt och gjort vaknar jag imorse när klockan ringer och inser ganska snart att min röst är helt borta, och ja lite ord får jag ut men dom kunde man inte gissa på kom från mig, behöver jag säga att oddsen inte riktigt kändes som dom va på min sida?

Men envis är man och en utmaning skadar ju aldrig så vi åker iväg på tävlingen jag och Jojo får startnummer 2 och vi går in på planen och har roligt, gör som vi gör på träning och tar oss igenom programet. Mycket slarv eller kanske jag skall säga okunskap det fattas mycket stadga men i nuläget gör jag ingen större grej av det. Och vårat program räkte till ett 1:a pris och Joline är nu 10 månader på dagen uppflyttad till lydnadsklass 2. Duktiga duktiga lilla Joline. Hon slutade som 3:a i klass 1.

Tiffany körde eliten vi hade en bra känsla och hon kändes riktigt fin och gjorde några riktigt fina grejer, vi vann eliten men poängen va inget att skryta med direkt. Mest nöjd är jag med rutan fast att hon slarvade jätte mycket när hon kom in i fot. Men hon hade tiktigt bra tempo och tänk till konen och rutan och hon hade ett jätte bra stop i rutan! Bra metall apporteringen MEN än en gång slarv på gripandet med träapporterna, hopplöst hon som gjort det så jätte bra varje träning den sista veckan, är det när jag inte tagit i dom innan? Ja tåls att fundera på.
Tiff va dock mer brydd över min hesa röst och förstod inte alltid va jag sa. Men ja känslan va jätte bra och jag är nöjd med våran insatts fast att det var endel slarv jag vill ha bort.1:a pris lydnadsklass 1

img_2670 (MMS)

1:a pris lydnadsklass 1


Typiskt...

Imorgon skall jag tävla eller ja senare idag är det väl. Och nu ikväll gav min röst upp. Har varit dålig i två dagar igår natt va riktigt hemsk men jag har vägrat att inse det och struntat i att känna efter och kört på. Jag är sällan sjuk och när jag är det går det oftast över på några timmar men denna gången tycks mer envis. Just nu känner jag mig allmänt krasslig och någon röst har jag inte kvar alls. Behöver jag säga att morgondagen kommer bli en utmaning? Känns så typiskt... Varför just nu?
Jaja bara gilla läget och imorgon när jag går upp vägrar jag känna efter hur jag mår!

Så mysigt med sällskap på kvällspromenaden :)

img_5008 (MMS)

Så mysigt med sällskap på kvällspromenaden :)


Torsdagsmys I soffan

img_5738 (MMS)

Torsdagsmys I soffan


Full fart

Idag har varit full fart blev att jobba några timmar idag också, jobbade in lunchen så jag kunde sluta lite tidigare så vi han ta en tur till Hagfors, egentligen skulle vi åkt dit igår men fick skjuta upp det men när det blev att jag fick jobba både idag och imorgon också kom vi fram till att vi tar turen idag direkt efter jobbet istället, dom hade öppenträning på Hagfors BK så vi chansade att åka dit och tänkte vi tränar innan deras träning börjar och hör om det är okej om vi stannar och tränar när dom har öppenträning. När vi kom dit var det massa folk där redan, inte riktigt som vi tänkt oss, men vi blev mottagna med öppna armar så det va bara gå in på planen och köra. Tycker överlag hundar skötte sig fint. Tiff fick lite länkning med mycket fokus på attityden och transporterna. Tea körde igenom hela eliten utan vittringen då vi skall jobba på den imorgon, tycker hon gick fint, det är ju tempot som behöver jobbas på men hon gör alla momenten.
Joline körde igenom ettan (utom apporteringen) och det kändes ok hon gör alla moment och jag har verkligen lärt mig vara tydlig och förbereda henne ordentligt och jag känner hur mycket bättre vi kommunicerar på planen nu, om hon bara förstår vad det är jag vill gör hon allt rätt, så ja kort sagt hänger det på mig. Egentligen är det väl ganska självklart, vem eller vad man kommunicerar med är ju tydlighet alltid en fördel men efter att jobbat med Tiffany som är nästintill tankeläsare är tydlighet inte så självklar i min hundträning längre så med Joline får jag helt enkelt ramla in i det facket igen och tänka igenom allt jag gör och förmedla det ordentligt.

Efter att vi tränar klart och kände oss nöjda åkte vi till en Pizzeria i Hagfors och ät lite "lunch" innan vi åkte hem över igen.

image description

Nu har vi landat i soffan och Joline har tagit bästa platsen!

image description


Här skulle jag vilja pausa livet för en stund

img_2982 (MMS)

Här skulle jag vilja pausa livet för en stund


Mina bästa

img_3377 (MMS)

Mina bästa


...


En tur till tyngsjö

Ja så hamnade men i Dalarna igår och idag blev det att jobba lite. Det hade kört ihop sig lite då dom var för lite folk och frågade om jag inte kunde ta en tur, och absolut en liten sväng till Tyngsjö skadar ju inte. Det va hemskt dimmigt så såg dock inte så mycket. Det är så fint där ute vid klart väder.`Joline gjorde ett bra spår igår GPS'en visade strax under 500m så var inte så långt ifrån längden i anlagsklassen. Nyttigt lägga spår utan snittslar och helt och håller lite på att hunden går rätt om hon gjorde det hela tiden kan jag ju inte svara på, men hon hittade slutet och jobbade på bra så runt tog hon ju sig. Det var väldigt svår träng med myrer och berg så hon fick verkligen tänka och vinklar blev det lite här och var bara för att jag överhuvudtaget skulle kunna ta mig fram och lägga ett spår. I mitten av spåret någonstanns började hon ringa jätte mycket det va älgspår där som jag inte vill minnas mig såg när jag la spåret så det hade nog korsat en älg där när spåret legat men hon fixade det och kom på spåret igen och jobbade vidare. Kanske hade vi en bra dag. Men snart skall vi se till ta tag i den där spårningen hade ju varit roligt att starta henne i år.

Hur lyckas jag?


Jojo jobbar på i spåret
image description


Då var det dags igen

img_7590 (MMS)

Då var det dags igen


Förmiddagen

Började förmiddagen med att Jojo tyckte absolut att vi skulle ligga kvar i sängen en stund till.Det är skönt med morgontrötta hundar så jag skall absolut inte klaga. När man själv börjar röra på sig och dom ligger som döda tills man säger till dom man skall gå ut.

Sedan blev det en morgon vända i skogen och hittade lite svamp så frukosten var räddad. smörstekta trattkantareller kan det bli bättre?Nu skall jag ut och lägga ett spår sedan blir det att fixa och dona lite innan jag åker upp till Dalarna.


Forgive

Forgive everyone for everything

RSS 2.0