Minnen

Håller på packar ihop mina saker, igen...
Ja det är precis så det känns. Tänkte på det förut och dom senaste 5 åren har jag flyttat 5 gånger och nu är det dags igen.

Hittade en gammal pokal från 2002, det var nog den första pokalen jag vann, ja inom hundsporten, tävlade mycket friidrott som ung. Och inom agilityn som var den hundsport jag började med fick man ju alltid rosetter.

Pokalen i alla fall är min och Simzon's han var ett och ett halvt år och han hade precis fått börja tävla agility och det var agility KM, jag var 14 år då och tävlade mot alla vuxna, minns det var några SM ekipage med. Och vi vann!
Vi tog sedan hem vinsten dom två efterföljande åren också, sedan flyttade jag till Värmland och vi deltog inte i något mer KM.

Nu i efter hand när jag hittade den måste jag säga det känns väldigt häftigt, jag var 14 år hade min hund som var helt nybörjare och vi vinner tre år i rad!
konkurrans

Efter en ordenlig svaka i träningsmotivationen som reulterade i ett avbrott med agility träning och lydnadspass jag tvingade ut mig själv på har nu motivationen hittat tillbaka, det känns riktigt roligt att styra upp det här sista nu, plocka ihop hundarna och se till att komme ut på tävlingsplanerna igen inom kort.
Både Joline och Qit utvecklas fint nu och det känns som bitarna för att få dom i tävlingskondition börjar falla på plats. Tiffany går riktigt fint, men kommer ju tyvärr inte hinna ut med henne något innan några eventuella valpar.
 
Med Joline har jag utnyttjat mig av konkurrans när det gäller apporteringen, alla hundar, ja utom Joline möjligen tycker det är riktigt roligt hon håller stenhårt i apporten för tappar hon den hugger både Qit och Tiffany som pirayor efter den, Tiffany försäker även dra den ur munnen på henne så det gäller hålla ordentligt. Ett otroligt roligt sätt att träna hund på, det är väldigt effektivt och man tränar 3 hundar i ett :)
 

Kullen

Dags ta tag i detta och skriva lite om mina tankar och funderingar kring denna kullen.
Det är svårt att börja, då mina förväntningar är höga, riktigt höga. Det är svårt att förklara hur man tänker när något bara helt enkelt känns rätt, men jag skall göra mitt bästa.

 

 

Som ni säkert vet är Tiffany min "The one and only" jag skulle inte byta bort den hunden mot någonting och hon har tagit en stor plats i mitt liv och vi passar verkligen varandra perfekt. Hon har något som jag inte kan sätta fingret på något jag inte kan hitta ord för och jag vet att dom flesta som träffat henne och fått möjligheten lära känna henne kan bekräfta detta. Det är något alldeles speciellt. Detta har gjort det så svårt att hitta en hane till henne, då det faktiskt inte finns något jag direkt skulle vilja ändra, inga beteenden jag skulle vilja försöka förstärka eller dämpa, skulle jag då hitta en som var precis som henne eller bara hälften av henne skulle jag vara nöjd, så målet när jag letade hane var att hitta någonting som var så likt henne som möjligt, en öppen, stark hund men massor av vilja att samarbeta och en hög koncentration. Och jag tror jag hittade så rätt som jag kan komma!

 

 

Som lydnadshund behöver jag nog inte säga så mycket om henne, hon har en attityd och utstrålning utöver det vanliga, hon bara går och går, det finns inget stop och ingen störning som bekymrar henne, hon sluter sig till sin bubbla skiner upp och ger allt och ser bara uppgiften. Hon har inga låsningar överhuvudtaget och skulle aldrig valla koner eller annat i lydnadsjobbet totalt öppen och har ett tänk som gör henne väldigt lättränad. Hon är enkel, skulle jag säga något annat skulle jag ljuga, för hon är lyhörd, har massor av fokus, koncentration, glimten i ögat och humorn som krävs för att kunna ha riktigt roligt men trotts det plocka upp alla små delar och prestera bra. Hon älskar precis som sin mamma Tea uppmärksamhet och ger alltid lite extra på tävling, skulle aldrig gå ner sig utan skiner även där, hon har faktiskt aldrig gjort mig besviken, vi kan gå in och tävla göra ett dåligt resultat, men hennes inställning, attityd och motivation har det aldrig varit fel på, att jag då kanske inte gett henne rätt förutsättningar till att plocka poängen det får stå för mig!

 

 

Som vallhund är hon iskall, hon är lugn, hon har känsla och driv. Hon är en drivande hund och jag har fått jobba att få ut henne i flankerna, men det som imponerar mig mest med henne i fårhagen är hennes totalt kalla inställning, hon kan trycka djur, djur som hotar står öga mot öga med dom backa dom sakta steg för steg bara gå rakt fram hon skulle aldrig ge sig och hon skulle aldrig tappa huvudet och gå in och lattja. Den hunden har gett mig en härlig känsla flera gånger när vi jobbar bland fåren en känsla av lycka just pga att hon aldrig skulle tappa huvudet. Hon håller sig lugn och löser alla situationer på ett sätt som ger mig en magisk känsla. Hon lyckades plocka ut en tacka från en flock av 200 och lugnt ta tillbaka den till fårklipparen, hon sorterade ut två stycken ur samma flock som var rödmarkerade och skulle in i en annan hage och tog dom med dit vi skulle, hon kan sortera djur hon kan hålla djur och hon gör det på ett sätt med en fantastisk känsla. Hon är klart den bästa hund jag haft vad det gäller sådana här uppgifter, hon skulle aldrig släppa något djur jag sagt till henne hålla och hon skulle kämpa in i det sista utan att tappa huvudet. Hon är dock absolut ingen mjuk hund i någon situation men hon har mycket vilja att samarbeta, men kan ibland ifrågasätta det man säger i fårhagen.

 

 

I vardagen är hon lugn, stressfri och har en bra av knapp. Från omställningen uppväxt på landet och flyttade till Stockholm och vandra runt i staden är inget som bekymrar henne hon bryr sig inte om folkmassor, massa trafik eller oljudet som det medför, hon är cool och har alltid svansen på topp oavsett vad som händer runt henne.

 

 

Då skulle jag försöka hitta en hund, som också hade detta som var så lik henne som möjligt och jag tror jag hittade honom!

 

 

Veam’s Step eller Spot som han kallas bodde i Sverige förut det var redan då han väckte mitt intresse och jag började kolla på honom, han visade tidigt väldigt fina vallegenskaper och såg otroligt lugn och fin ut på dom filmer jag såg på honom, jag följde honom på håll och han blev godkänd vallhund när han var lite mer än ett år. Han fick tidigt sina första kullar och valparna visade sig även dom utvecklas väldigt fint. Sedan såldes han och jag tog reda på vart han hamnat, i Danmark visade det sig, Jag kan ju erkänna intresset dog då, kändes sådär åka till Danmark för att använda en svensk hund som dessutom redan hade kullar i Sverige. Men när jag i våras fick reda på att han blivit Danskt lydnad champion kunde jag inte riktigt släppa tanken om honom. Han var endast vallhund här i Sverige, i augusti 2011 flyttar han till Danmark och börjar med lydnad våren 2012 blir han CH. Ja vad mer skall man säga, efter att även kollar på lydnadsfilmer på honom fick jag se den där positiva, öppna hanen med massa go, föremålsintresse fokus och driv. Min magkänsla sa bara att detta är bra och jag tog kontakt med Siri, vi diskuterade det mesta, lydnadträning, vallning, mentalitet, hälsa allt som kunde vara av intresse och det kändes så rätt, så det fick bli en tur till Danmark.

 

 

Väl där fick jag möjlighet att bo med Siri, Spot och deras familj några dagar och jag kan inte säga annat än att jag blev kär i den där hunden, han har det där som vi kallar det, och han har något som jag inte riktigt kan sätta fingret på, jag gillar honom, jag helt enkelt bara gillar honom. Han är stabil, trevlig, snabb och har en härlig inställning till livet.

 

 

När mina och Tiffanys dagar i Danmark var slut och jag satte mig i bilen och åkte hem var känslan mer än bara en magkänsla, det kändes bara så rätt och mina förväntningar är högre än någonsin.

 

 

Jag tror dessa valpar kan bli riktiga fartiga valpar, med massor av attityd, stabila och en hög koncentration.

 

 

Både Spot och Tiffany är hundar med mycket fart i benen, mycket föremålsintresse och kamplust och ett härligt driv till att jobba, det finns inget stop i dom och dom är bägge otroligt lyhörda och en hög vilja att samarbeta. Jag tror detta kan bli en riktigt rolig kull och jag förväntar mig valpar med det lilla extra och jag söker därför hem som också kan erbjuda det lilla extra, förare med höga ambitioner och som har mål att komma ut och tävla på hög nivå för om dessa valpar ärver lite av sina föräldrars egenskaper kommer dom ha det som krävs för att nå dit deras förare tar dom.

 

 

Jag ser verkligen framemot denna kullen och håller mina tummar det föds en liten kull Spot/Tiffany valpar i början på November.

Och tack Siri som gjorde detta möjligt!

 

Lite bilder på Spot

Har börjat skriva lite om mina förväntningar och tankar kring den planerade kullen, hoppas få ut det snart.
 
 
 

Valpintresserade!

Kollat igenom mailen och svarat på alla mail jag hittat sedan ett par månader tillbaka som jag av någon anledning blivit efter med, jag vet jag är jätte dålig på att svara på era mail, och ta det absolut inte personligt.
Men nu skall jag bättra mig, och är det så ni skickat mail till mig för ni är intresserad av valp har frågor eller annat, hör av er igen!
Jag svarar på alla mail och struntar inte i någon medvetet så ni får inte tro jag inte svarat för jag inte gillade det ni skrev eller så, kort sagt har ni skickat mail till mig och inte fått svar, skicka igen.
 
 

Filmer

Har försökt uppdatera här skriva lite om mina förväntningar på kullen lägga ut filmer och bilder men min internet vill inte som jag testar filmerna en gång till får jag se om jag hinner skriva något mer innan jag måste åka och jobba.
 
Tiffany
 
 
 
 
 
 Spot
 
 

Här är vi idag

Ja en snabb uppdatering vad som händer och jag skall nu försöka få tillbaka lite motivation till att skriva här, ganska otroligt att det fortfarande är över 70 unika läsare som kollar in här varje dag med tanke på hur sällan jag uppdaterar, jag borde skämmas…

 

Ja en lite snabb uppdatering om oss nu då:

 

Tiffany har du som ni sett varit på dejt i Danmark, mer om kombinationen hoppas jag få tid dela med mig av imorgon. Hon har för övrigt debuterat i Agility, hon är ju en liten tik, 44,5 så hon tävlar medium och gjorde en kanon debut men tyvärr missade hon slalom ingången i tre av loppen så fick 5 fel vardera i dom annars hade hon haft tre pinnar sin första tävlingshelg, så när hon är tillbaka från mamma ledigheten om allt går som planerat skall vi träna slalomingångar. Annars kommer tiden just nu läggas på detaljer och vi kommer inte tävla någonting mer innan den planerade valpningen.

 

Qit är HD röntgad med A/A höfter, och vi jobbar på planerna är att strax komma ut på tävlingsbanorna igen och samla lite SM poäng, det är lite små saker vi jobbar på men förövrigt känns det väldigt jämnt. Vi hade ju som plan att få ett GK VP i år, och jag hoppas fortfarande detta är möjligt hon har fått möjligheten jobba lite med fåren och en del i trånga utrymmen och börjat växa på sig. Hon är väldigt lättränad i vallningen, väldigt lyhörd och signalkänslig men behöver jobba upp sitt mod lite.

 

Joline har även hon debuterat agility och det resulterade i 1 pinne i agilityklass och två lopp med 5 fel, även Amanda har varit iväg och tävlat agility med henne med blandade resultat och dom har också varit på utställning och fått ett VG. Just nu lägger vi fokuset på lydnaden och tränar in tvåans moment, det går framåt och jag hoppas på debut i tvåan i höst.

 

Inez, underbara Inez är inte kvar hos mig, hon var verkligen en sådan HH som jag sökt så trygg och lugn i sig själv och alla bitar på plats men tyvärr passade vi inte ihop av någon anledning skar det sig och hon fann inget intresse i att jobba med mig, riktigt trist och med en hel del blandade känslor var det ett par andra som träffade henne av en slump som precis som jag blev förälskad i denna lilla super stabila unghund, så hon är just nu på prov hos dom så får jag se vart det bär, jag hoppas bara på det bästa för alla.

 

Jag själv, jobbar och trivs med livet, tar dagen som den kommer och tar del av allt som händer. Snart ett år i Stockholm, med ett jobb jag trivs kanon med och en stad jag älskar men aldrig gett en chans har jag beslutat mig för att kasta mig ut i den osäkra vardagen igen, jag hatar mig själv lite för det, men det känns ändå rätt. Så min impulsivitet vinner även denna gång. Jag räknar ner mina dagar här och förvaltar varje sekund på bästa sätt. Lite vemod, blandade känslor, jo visst men vill man leva livet helt ut måste man våga ta chanser.

 

Flera TheLook hundar har också varit ute i tävlingsbanan med fina resultat i sommar, jag är stolt över er alla som förvaltar era hundar så väl! Jag kommer uppdatera hemsidan snart med lite om kullen och alla fina resultat, vill inte skriva ut det här med risk att glömma någon.

 

Lite bilder från min och Tiffanys Skagen promenad, mitt paradis på jorden!
 


Tiffany <3 Veams Step

Nu har jag och Tiffany spenderat några dagar i Danmark, där Tiffany fick träffa sin tilltänkta dejt Veams Step eller Spot som han kallas i vardag. Allt gick som planerat och nu håller vi tummarna att det blir valpar om sådär 60 dagar.

Jag skall uppdatera här lite mer när jag kommer hem, berätta lite om
Spot och mina förväntningar av kullen. Sitter just nu på färjan påväg tillbaka till Sverige.RSS 2.0