Tävlingslydnadskurs

Nu var denna helgen över och den har gått otroligt fort!
Det har varit kurs i tävlingslydnad och det var ett riktigt härligt gäng med duktiga hundar och ambitiösa ägare.
Vi invigde den nya planen ordentligt och Johanna var på plats med kameran, så lite bilder kommer att komma upp på hemsidan (www.thedogs.se) snart.
Det var otroligt givande och riktigt kul att få gnida mina tränings och idé knölar lite för lite andra hundar än mina egna, och vi fick kolla på dom flesta moment under helgen, och flera började med vittringen och provade min "burkmetod" och hundarna svarade riktigt bra på den!

Jag ser redan fram emot nästa kurs som kommer bli i Juli, även den gången i tävlingslydnad men med inriktning på uthållighet och länkning. Vi skall träna på att bygga upp rätt förväntan inför varje moment, bra förberedelser och en uthållighet så hunden orkar jobba igenom hela programmet utan att motivationen sänks. Det finns platser kvar på denna kurs om någon skulle vara intresserad.

Annars jobbar vi på, det har blivit något litet pass med mina egna hundar under helgen efter kursslutet. Men Qit har fått ta det ganska lugnt, hon var med mig och jobbade Tisdag, onsdag och Torsdag förra veckan och många mil springande blev det under dessa dagar så ja på söndag var hon väldigt trött och fick en vilodag, och hon är nog ganska glad att både Lördag och Söndag blev ganska lugna.

 
Blöt, smutsig och lat Mie åker fyrhjuling

Ännu en film

En film som blir jag får förfrågningar om lite då och då, den är från början på 2011 när jag och Tiff instruerar hur jag lär in vittringen.
 
 

Filmtajm

För er som inte är vän med Kennel TheLook eller TheDogs på facebook kommer här dom tre senaste filmerna jag delat med mig av där, den ena filmen är från några veckor sedan när jag tränar Fjärr med Qit, Det är även en film som även den är några veckor gammal med Mie, som gör lite skiften som jag sedan hoppas på att kunna använda i fjärren. Sedan är det en film från igår när jag tränar vittring med störning med Mie.
I helgen är det dags för första helgkursen i tävlingslydnad, det skall bli fantastiskt roligt!
Jag har läst igenom deltagarnas "brev" och ser så mycket fram emot en hel helg med massor av träning, idéer och resultat. Pga av ett sent återbud finns en plats ledig om någon är intresserad av att hoppa på i helgen.

Annars blir nästa kurs 6-7 Juli och är då inriktning länkning och uthållighet, en kurs som inriktar sig på att lyckas första gången och få en hund som orkar engagera sig och utföra alla moment i hela programmet med rätt sinnesstämning, attityd och motivation även om belöningen på tävlingsplanen uteblir. Att få hunden och du att gå in med rätt attityd och kunna behålla den under hela tiden inne på planen, och se till att hunden lyckas på första försöket. Det finns platser kvar att anmäla till denna kurs.

För mer information kolla in hemsidan www.TheDogs.se

Valpar!

Svea är parad med Key!
Mer information finns på hemsidan.
 
 
 
 
 

TheLook Happy Oki-Doki

Barbro och Oki, efter Hill och Jean har varit här och tränat.
Här kommer lite bilder på fina Oki!

 
Qit fick också vara med.
 
En grupp bild på 4 TheLook'er
Successful Svea, Red-Hot Tiffany, Brilliant Mie och Happy Oki-Doki
 
 
 
 
 
 

TheDogs, SM, KM och kennelkläder

Här kommer en liten uppdatering vad som hänt sedan sist.
 
Qit och jag gick ut och gjorde våra sista starter i Lydnaden innan kvalperioden för SM var slut. Qit var inte riktigt sig själv, antagligen ett resultat av för lite belöning för det jobb hon utfört det sista. Jag är så rädd för att få ljud på henne så jag försöker hålla henne i en väldigt låg sinnesstämning när vi tränar, framförallt under fotgåendet.
Detta har fungerat jätte bra och vi har inte varit i närheten av ljud, fokus har lagts på lugna belöningar och längre emellan dom. Resultatet vad det gäller fotgåendet och sinnesstämningen har varit precis som jag önska, men dessvärre började det även gå över på dom andra momenten där jag älskar hennes intensivitet och driv.
Ärligt var det något jag inte trodde kunde hända, jag har under tillfällen låtit henne jobba med minimal näst intill obefintlig belöning för att dämpa henne men detta har inte fungerat alls utan har snarare gett motsatt effekt. Men dom två månader jag var iväg som hon var i vila hade gjort henne väl. Men nu fick vi bakslag.
Qit håller ihop, det är inte frågan om det, det hon  gör ser snyggt ut och hon fick 1:a pris (trotts nolla) bägge dagarna men tyvärr räckte inte poängen. Vi står nu som tredje reserv till lydnads SM, så chansen finns ju att vi kommer med, och vi tränar inför det.
Men nu i år skall jag se till att ha bättre framförhållning och kvala i tid, får skylla mig själv gjorde samma sak förra året och kvalade in absolut sista helgen som det var möjligt.
 
Vi har tävlat KM men det blev mer än bara ett KM då Tiffany deltog och gjorde sin första start sedan olyckan. Det är helt otroligt att hon redan är på banan igen. Vi behöver jobba på uthålligheten och kommer få lägga mycket fokus på länkningar framöver, men hon gjorde det riktigt bra 9,5 på fotgåendet, resten av momenten hade hon 10, förutom ett som jag tyvärr inte var tydlig nog vilket resulterade i att vi åkte på en nolla, Tiffany slutade som 2:a, och vann det gjorde jag med Qit. Även hon gjorde riktigt bra ifrån sig och vi hade en riktigt härlig känsla på planen med bägge hundarna. I och med detta blev vi även uttagna till laget som kommer delta i DM, riktigt roligt att dom har lite annorlunda upplägg här och nu siktar vi inför DM.
 
Kennelkläderna håller på att beställas, byxorna har kommit och det finns några extra par om någon skulle vara intresserad. Tröjorna borde komma snart och även där finns det som man kan beställa i efterhand, då får man dock ta i dom färger som finns hemma.
Jackan går fortfarande beställa om någon är intresserad, och skulle i inte ha en TheLook hund och vara intresserad va en jacka utan tryck skicka ett mail så kan vi nog lösa det.
Den största nyheten är att jag startat igång ett företag, det heter TheDogs och kommer anordna kurser och andra aktiviteter inom hund, en hall kommer att göras i ordning så det kommer att finnas möjlighet att träna inomhus vintertid m.m. ett riktigt roligt projekt!
Är ni intresserad av att gå kurs kolla in på hemsidan, första helgkursen är redan fullbokad och jag är riktigt glad att intresset varit så stort för detta!
Här kan ni läsa mer om TheDogs, http://www.TheDogs.se  
Vi finns även på Facebook där vi snart kommer dra igång en tävling där du kan vinna ett par fina fritidsbyxor som är perfekta vid hundträning och andra fritidsaktiviteter: http://facebook.se/thedogstidaholm
 

RSS 2.0