Jag har träffat dom bästa!

img_7603 (MMS)

Jag har träffat dom bästa!


Finaste hund!

img_3134 (MMS)

Finaste hund!


Ikväll skall jag inviga staden :)

img_5108 (MMS)

Ikväll skall jag inviga staden :)


Ge lite mer

6 starter, 6 elit tävlingar, 2 nollor men 6 första pris, ja det är så mina och Qit's resultat ser ut 3av dom har vi över 298 poäng det känns faktiskt ganska otroligt när man tänker på det, jag och Qit klickar otroligt bra på tävlingsplanen men att säga att vi fått något gratis hade varit att ljuga, Qit är ingen lätt hund att träna vi tränar väldigt strukturerat genom tänkt och det är otroligt mycket allvar i våran träning, visst kan jag när jag går ifrån träningen ha en underbar känsla och den ramlar även över mig när vi tränar det ger resultat och hon gör fina saker, men att säga att vi bara kan gå in och ha förbannat roligt hade varit att ljuga. Att träna med Tiffany är tokigt, vi har otroligt roligt vi fjantar oss dummar oss och kan verkligen lägga nivån hur seriös träningen är olika Tiffany köper det och hade hon varit en människa hade hon utan tvekan varit min bästa vän för vi har precis samma humor förstår varandra utan och innan och kan kommunicera på ett sätt man inte borde kunna kommunicera med en hund, hon vet precis vad som gäller och vilken nivå vi valt lägga oss på just detta passet. Vi kan gå ut köra ett pass med bara överträning larva till det jätte mycket och bara lattja och nästa pass kan vi gå in köra en super fin elit och hon är med direkt. Qit är en väldigt allvarlig hund och hon ger inte utrymme för trams man måste vara otroligt noga med att hålla henne på rätt nivå och träningen måste vara otroligt genom tänkt och varje belöning ha ett syfte och en ordentlig tanke på ett helt annat sätt än när man tränar Tiffany.
Qit är en jätte bra hund och jag gillar henne skarpt men jag kan utan tvekan säga att hon är den hunden jag haft som är svårast och som kräver absolut mest av mig.
Det är en utmaning varje ny hund är en ny individ att lära känna och förstå sig på dom har olika förutsättningar olika för och nackdelar och ibland vill man bara slita sitt hår fast att man vet att enda sättet är att sätta sig ner tänka till, tänka om ändra och hitta dom där bitarna som får allt falla på plats. Ibland bara det är självklart ibland är det en riktig utmaning.
Ser man resultaten kan man tycka det ser så enkelt ut men i detta fallet är det verkligen en fasad för jäklar vad vi sliter för att få allt på plats, men känslan när det bara fungerar och vi jobbar tillsammans i ett är obeskrivlig, och ju mer man måste ge och ju mer gråa hår det ger desto bättre känns det när det fungerar, även om man ibland önskar att vi bara kunde leka oss igenom varje träningspass som jag gör med Tiff.

Vildmarken

img_2863 (MMS)

Nattens skönaste kommentar från en arbetskollega som kollar på lägenheter: 1 150 000 för en etta mitt ute i vildmarken!


Tävla under dåliga förhållanden

Tävlingspsykologin är ju en väldigt viktig del när man tävlar oavsätt vad man tävlar i, jag märker stor skillnad om jag tänker på hur jag är idag och hur jag var för några år sedan när jag tävlade. Jag började ju trotts allt med hund 1998 och gjorde min första tävling 1999, men innan det tävlade jag även i friidrott så jag har alltid varit en tävlingsmänniska och tävlat så länge jag kan minnas. Den största skillnaden nu och för några år sedan är att det känns som jag är närvarande på ett helt annat sett nu, jag kan tänka när jag är inne på planen och jag kan fokusera rätt. Skulle någon fråga mig för några år sedan skulle jag inte säga att jag upplevde mig själv frånvarande eller i dåligt fokus, och dom skulle nog inte uppleva det heller, men idag när jag själv känner utvecklingen vet jag att det är så. Det gäller ju att våga ta för sig, våga göra som man brukar, tänka egenom allt innan ha en plan B och kanske C och kunna ta till den om något oväntat inträffar. Kunna tänka klart helt enkelt.

Jag umanar mig själv hela tiden och alla vet hur viktiga alla förberedelser är och att man får dom rätta mentala förutsättningarna för att orka hålla fokus på en tävling. Att jag lyckades ladda om efter den där händelsen i början av Mars och gå över 300 poäng har nog fått mig att öka mitt fokus och min koncentration ytterliggare lite, för jag vet att jag kan.

Igår tävlade jag Qit, förutsättningarna var allt annat än bra, sådana där som man kan uppleva orättvisa mot både sig själv och sin hund, för om man inte själv är i god "tävlingskondition" psykiskt och fysisjt är dte ju aldrig rättvist kräva någonting av hunden. Men igår gjorde jag det i alla fall. Jag och Qit är mitt inne i en stor förändring av våran träning, vi måste tänka om och där är vi nu, träningen ger sakta resultat men jag har inte en anning om vad det leder i slutet. Om det kommer bli bättre eller sämre. Men eftersom denna helgen var sista helgen som man kunde kvala in till SM stod jag som Reserv på en tävling. Jag gick på jobbet 18.00 och skulle jobba till 6.00 och på kvällen när jag jobbar ringer dom och säger jag har en plats, jag tar den fast jag vet vi egentligen inte borde men jag skulle ångra mig om jag i alla fall inte försökte få dom där SM poängen och bli garanterade en plats. Så ja förutsättningarna var inte dom bästa hem, försöka sova 2 timmar innan jag skulle upp och tävla och tanken att jag skulle vara på jobbet 17.30 igen och köra ett ännu 12 timmarspass gjorde ju det inte lättare. Att det under natten också kom 15 cm snö som även läg kvar när jag vaknade är ju sådant som kan påverka en psykiskt ja också till stor del fysiskt för många hundar eller kanske föramförallt många förare tror att det påverkar deras hundar att det blir sådana omställningar, och då skapar dom direkt en osäkerhet som överförs till hunden. Men okej jag kan erkänna den där planen med 15 cm tung blötsnö var ingen mysig i och skulle jag åkt för att träna skulle jag valt en plogad parkering istället för att försöka gå rakt och inte halka fram och tillbaka var omöjligt.

Så saker som kunde påverka min fysiska och psykiska tävlingskondition den här dagen:

*Dålig planering, visst jag visste jag stod som reserv men få reda på det kvällen innan när man redan är på jobbet är ju inte ultimat.
* Väderförändingarna, från barmark till 15 cm blötsnö.
* Totalt 2 timmar sömn dom senaste 24 timmarna.
* Sista chansen att få en ordinarie plats till SM, pressen som blir av det som lätt gör man hamnar i fel fokus.

Ja det var ju dom tydliga grejerna sedan finns alltid massor av saker, hur träningarna går och olika problem man stött på.

Men jag kan stolt säga att jag är proffs på att fokusera och kunna gå in och prestera under press och dåliga förhållanden, för fast att jag vet vi har 100 grejer jobba på och fast att jag vet att vi är mitt i en förändring lyckas vi gå in och gå 298 poäng under dessa förhållanden. Så där med har Qit ett snitt på 299,5 och är klar för SM 2012.

Två hundar på SM, jag är lycklig som kommer att få starta dom två bästa på SM, nu är resten upp till mig, nu jäklar skall vi ge allt!

Mina bästa!Idag är ingen vanlig dag för det är....

Gröt dag... En ny dag med gröt, hmm gick som igår typ. Tänkte testa kanel tipset jag fick men upptäckte jag inte hade någon kanel hemma, for prova det imorgon.

Det är också fredag den 13.... Hittills har jag inte upplevt att den dagen skulle skillja sig från någon annan...

Men det är inte vilken fredag den 13 som helst det är Tiffany och hennes bröders födelsedag, tänk att det var 3 år sedan Tea skulle få sin första kull, kullen jag hade väntat så otroligt länge på, allt började segt med att vattnet gick och inget hände timmarna gick och jag ringde strömsholm, dom meddelade mig att första valpen skulle vara död för det fanns ingen chans att den skulle klara sig så länge efter att vattnet gått. Dom rekommenderade jag skulle komma in, men det är över 3 timmar bil väg dit så jag testade ringa Falun, dom sa dom inte skulle göra så mycket och tyckte nog jag skulle avvakta så länge Tea var pigg och verkade må bra vilket hon gjorde, tiken går ju alltid i första hand i sådana här situationer. Och sedan drog allt plötsligt igång och först ut kom Tiffany, och ja en valp och hund som lever mer än henne har jag aldrig träffat. Älskade lilla röd myra som sprider så mycket glädje, hon är min "once in a lifetime dog" det vet jag och jag kommer ta till vara på varje minut med henne!

Just ja skall svara på en kommentar, fick frågan hur gammal Inez är nu och hon blir 13 veckor imorgon.


Bushund

Körde ett konkurranspass med Inez och Jojo med apporten dom bägge triggade bra på det men jag fick hålla i Inez mellan varven för Jojo skulle få en chans för Inez blev stundvis väldigt förbannad, det är minst sagt mycket humör i den där lilla. Sedan körde jag var sitt apporyeringspass med dom och en sak har dom gemensamt det är mycket tugg... Men bägge är ju ganska nya så jag är koncekvent att det inte är okej och jobbar på så försvinner det nog med rutinen och dom upptäcker dom inte får "betalt" för det.
Sedan jobbade jag med Inez kamp testade ett tips jag fick idag och jäklar hon blev minst sagt tokig det finns två lägen på den hunden och hon kan verkligen skifta mellan dom på två hundradelar. Hur lugn stabil och cool som helst väldigt tänkande och förståndig, till helt galen, fly förbannad och våldsam. Så drar jag upp henne i kamp tänder hon verkligen på alla, sedan när man tar bort kampen eller låter henne vinna släpper hon det direkt och blir glada coola Inez. Men aldrig tidigare sett någon valp som kan bli i närheten så arg som hon blir.
Men jag gillar henne verkligen och det mer och mer för varje dag!

Gröt

Jag har gett mig på ett nytt projekt, lära mig tycka om eller åtminstone äta gröt.
Egentligen lever jag ju med tanken, varför lära sig äta/dricka något man inte tycker om. Men i detta fallet hade det ju varit bra, det är otroligt lätt att fixa till, nyttigt och snällt mot magen, och eftersom jag bestämt mig för att inte äta något under nätterna när jag jobbar då jag är övertygad det inte är bra, vore ändå gröt ett alternativ på kvällen dom kvällarna jag känner jag måste ha något i magen. Så idag var dag 1 på mitt ”lära mig äta gröt projekt” jag kan säga det gick sådär…

Idag är sista kvällen innan det är dags för jobb, ett dubbelpass har jag fått så kommer jobba över 90 timmar dom kommande 8 dagarna, men jag ser fram emot att jobba en period till nu, dessa 4 dagar jag varit ledig nu gör mig verkligen rastlös, men jag måste vänja mig vid att kunna vara ledig och njuta av det också men för tillfället känns det mest värdelöst.


Godtrogen eller dum?

Du måste vara den mest godtrogna varelsen på denna jord för fast att jag lurar dig varje dag tror du alltid på allt jag säger!


Fixa

Härliga Mallen Fixa


Träningsfilm del 2

Här kommer del två på Inez träning av fotgåendet detta filmade jag i Tisdags, jag hoppas på att kunna filma med gämna mellanrum så man kan se utvecklingen.

 


Inez och Beck

Lite träningsbilder på Inez och Beck

Beck


Fun

Det är sällan jag hittar någon musik jag verkligen bara gillar, det finns väldigt mycket bra musik och jag kan nog säga att jag lyssnar på musik minst 10 timmar om dagen, och när jag jobbar blir det ännu mera då är det nog typ bara när jag sover jag inte har musik igång. När jag åker bil, när jag är ute och går och när jag går omkring här hemma. Hela nätterna jag jobbar. Så ja det är nog bara när jag sover, umgås med folk och tränar (ibland även då) som jag inte har musik igång, och detta är en låt som bara fastnat, tycker den är riktigt bra!


Sushi och TV kväll

Jag hade planerat min kväll så väl, hade lovat vara hundvakt åt en kollegas Rottis hane och skulle äta Sushi som jag varit sugen på sedan lördags kväll och kolla på TV bara ta det lugnt och försöka ställa om dygnet igen. Gick upp strax efter 13 (jag jobbade till 07 imorse) och åkte och tränade hundarna, Qit och Tiffany fick var sitt pass. Sedan åkte jag hem och väntade på hunden jag skulle passa, han med att träna Inez och Jojo en sväng innan dom dök upp.
Tog en promenad och tog det almänt lugnt tills jag tänkte det var dags att köpa mig lite sushi åker iväg och inser att varje litet sushi ställa i närheten är stängt, besviken åkte jag hem och skulle sätta mig framför TV'n med en omelett istället och inser att TV'n eller ja boxern inte fungerar och det var min kväll det. Får höra med hyresvärden imorgon vad som kan ha hänt med boxen.

Inez tycker det är intressant med besök av stor hund, för jag tycker verkligen han är stor. Men fast hon antagligen bara väger 1/7 del av hans vikt är hon klart boss. Det första hon gör är att berättar att han inte får vara i närheten av hennes soffa, och när jag gav honom mat gick hon fram puttade bort honom och började äta och när han närmade sig, morrade hon åt honom. Vad skall man säga, självinsikten är inte så bra, han skulle kunna ta slut på henne på en tugga om han inte varit så snäll.Inte ens äta fick han göra ifred, Inez gör som hon vill...Lärdom

Se alltid till att ha din iPhone laddad för om du åker hiss klockan 5 på morgonen efter att ha jobbat 12 timmar och har en timme kvar kan du fastna i en hiss och jag kan meddela att tiden går väldigt långsamt när du väntar på att någon skall släppa ut dig så det kan vara bra att ha något att göra.
Så denna morgon kan jag börja med att bocka av "sitta fast i en hiss" från listan att göra innan man dör :)
Nu skall jag sova några timmar

Jag tror jag blivit förälskad!

img_5512 (MMS)

Jag tror jag blivit förälskad!


Inez

Min "hörn" metod har fungerat även denna gången.
När jag leker med mina valpar jobbar jag mycket på att dom skall vilja samarbeta jobba med mig och dela på sina leksaker så det inte blir en kamp om dom och dom drar iväg och vill ha den för sig själv. Man kan på flera sätt öka medvetenheten att dela med sig och upptäcka hur roligt det är att faktiskt ge tillbaka föremålet till sin ägare. Många byter föremålet som i detta fallet är belöningen i form av en leksak mot en godis, en metod jag är helt emot pga av för mig är det viktigt att leksaken och kamp/jakt belöningen är bättre och viktigare än en godis bit och genom att byta till sig föremålet mot en godis ökar man värdet av godsen och minskar föremålets värde eftersom hunden överger leksaken för sin godis.
Mitt sätt att lära dom att det är roligt dela med sig är att jag leker i en gång eller hörn så hunden måste gå förbi mig med leksaken jag kastar sen alltså i en gång och hunden springer och tar den och måste gå förbi mig med den för att komma någonstans och när hunden passarar tar jag tag i den kampar lite gosar och kastar den igen så hunden får springa efter den. Så har jag kört med Inez hela tiden och nu kommer hon själv och bjuder upp för att vi faktiskt skall leka ihop. Hon har kommit på det är roligare om vi gör det ihop.
Här är en liten film från ett litet träningspass i dag.

 


Träningsfilm

Här är en film på Inez som jag lovade

 


Jag i Stockholmstrafiken :)

img_9310 (MMS)

Jag i Stockholmstrafiken :)


Hundträning Nattetid

img_4028 (MMS)

Hundträning Nattetid


Bloggtorka

Dålig på att uppdatera här ser jag. Jag jobbar hela påsken så tyvärr blir bloggen lite lidande då.
Hade tänkt filma lite av Inez träning idag men blev inte så, kanske jag kan få till det imorgon. Min dator har gett upp nu eller rättare sagt sladden så skall se om jag kan få tag på lite eltejp imorgon och fixa det.
Vi tränar mest bakbenskontroll just nu och hon blir bättre och bättre för varje pass, upplevde det var dåligt med engagemang och intensivitet i början men nu börjar det vända något. Hon går till sovrummet och hoppar mot grinden för att hon vill träna, vi har varit i sovrummet och tränat så hon inte blir störd av dom andra hundarna.
Qit jobbar jag fortfarande mest för att få en bra nivå i FF riktigt svårt det där.
Tiffany kör på som vanligt hon är så positiv till allt och vi utmanar oss själva hela tiden och lägger mest fokus på all typ av överträning.
Lilla Jojo hänger på, det blir lite fotgående och vi kämpar på med apporten och fjärren hon tycker verkligen allt är jätte roligt men jag har upptäckt jag missat mycket när det gäller stadga så vi har spolat tillbaka och kör mycket grejer på grundnivå.
En liten rapport från oss, hoppas på få till en film imorgon.

God natt

Ja normal kan nog ingen anklaga mig för att vara hemma nu efter lite hunträning och fika.
Tog tunnelbanan dit nyttig miljöträning för lillen. Men när det var dags ta mig hemåt var tunnelbanan stängd och det var buss som gällde, men tur hade jag där som fick skjuts hela vägen hem.
Inez är så cool ha med sig i alla miljöer tar allt med ro, nästan lite för mycket ro så det oroar mig.
image description

Utforskar nya vägar :)

img_4867 (MMS)

Utforskar nya vägar :)


Kvalitétstid

Idag har en dag med massor av Kvalitétstid passerat.
Jag har tagit tag i en del saker som behövde göras, jag har fixat med hemsidan och äntligen ställt lite krav på mig själv gällande den så det blir lite ordning nu, känns extra viktigt nu när det märks tävlings säsongen dragit igång igen och flera TheLook hundar gjort flera fina resultat redan.
Det blev också en promenad med Malou på kvällen, hon har varit saknad alldeles för längesedan vi sågs och vi har så mycket att prata om och ta igen.
Träningsmässigt för hundarna har set blivit flera korta pass och inte ett enda med fotgående faktiskt.
Ordföratåelse, signalkontroll och fjärr stod på schemat för dagen, ett tema vi skall jobba vidare med imorgon men också blanda in lite vittring.
Inez och jag startade igång träningen på riktigt idag, 3 pass bakbenskontroll och massor av lek, både kamp och lek utan leksak. Jag börjar verkligen gilla den där hunden och sista passet nu i kväll var verkligen roligt hon tänker mycket och lär sig snabbt. Så fort jag kommit på vad som får igång henne ordentligt i leken skall metallen fram, för jag tänker inte göra samma miss med henne som med mina senaste. Hon kommer att älska metallen när hon
är ett halv år!

En påminnelse

Tog mig tid och läste igenom lite bloggar jag inte tagit mig tiden till nu när jag varit borta. Jag kollar in på Lisa's ja jag måste berömma henne för hon har blivit väldigt duktig på att uppdatera. Bläddrar ner bland inläggen och läser det skrivna. Plötsligt kommer jag till ett inlägg som verkligen berör, ibland vill jag inte bli påmind, jag vill inte tänka på det, jag blev påmind igår och nu idag igen. Jag längtar inte tillbaka, det gör jag inte det vet jag men vissa dagar önskar jag mer än någonsin att jag kunde tagit med mig vissa delar av det livet jag levde förut. Orden och bilden i inlägget skapar så många minnen, så mycket glädje och för stunden önskar jag att jag stod där, precis där just då. Vi visste alla tre dom där augusti dagarna att tiden skulle förändras och att vi skulle gå skillda vägar, men vi var så förbannat bra på att leva i nuet och vi tog tillvara på varje minut!

Lisa's ord:

Jag minns en känsla. Jag minns upplevelser.
Jag minns något som känns som ett annat liv.

Jag saknar känslan, Jag saknar upplevelserna.
Jag saknar det livet.

When summer turns to winter,
And the present disappears,
The laughter we were glad to share
Will echo through the years.
Though other nights,
And other days,
May find us gone our separate ways,
We will have these moments to remember.
Jag minns och jag saknar, bästa tiden, bästa ni, bästa VI!
Tänk att det snart gått 5 månader sedan jag lämnade Dalarna jag packade ner mina sista lådor bar ut dom till bilen och låste dörren på det som en gång varit mitt hem. Jag minns känslan jag önskar att jag hade som inte fanns där, jag kände verkligen ingenting just då, men jag kände mig inte tom heller, jag kände mig förhoppningsfull för framtiden. Men jag vet att jag önskade att jag kände något, för jag borde ha kännt något när man låser sin dörr för sista gången och lämnar allt man levt i dom sista 4 åren. Jag ser allt lite annorlunda idag när tiden har passerat och man landat i något nytt. Endel saker förstår man sig inte på varför man gjorde, andra vad man väntade på och endel hur man kunde lämna. Att det var rätt det vet jag man kan innan stå och tvivla och fundera men när man väl tagit beslutet och gett sig av känner man nog ganska snabbt om det val man gjort var rätt, för även om jag saknar och ibland önskar att jag satt där i det ljusa köket en sen höstkväll med maten på bordet med dom bästa människorna runt mig efter en lång dag utomhus med dom mest galna äventyr man kan tänka sig, vi kunde skratta så totalt okontrollerat vi kunde sitta helt tysta utan att säga ett ord och trotts det förstå vad den andra tänkte, vi kunde bli arga och besvikna på varandra, aggera ut det, lösa det och skratta åt det. Denna hösten fast att det var så mycket som skulle förändras och hända kan jag inget annat än le när jag tänker tillbaka på den, för det är utan tvekan den hösten jag har med mest minnen och glädje som kommer följa mig resten av mitt liv.


Hemma

Efter en lång stundvis riktigt otäck bilresa med underkylt regn var jag äntligen hemma och backade in i carporten trött efter bilresan som kändes längre än någonsin lastar jag ut sakerna och går för att låsa upp dörren. Jag går förbi och tömmer brevlådan och där ligger ett paket överraskad låser jag upp lägenheten och plötsligt kommer all energi jag förlorat under den långa bil resan tillbaka och jag slår mig ner vid köksbordet och river upp paketet, där i ligger en chokladask och ytterligare ett paket.
Tack bästa bästa du <3 plötsligt kändes det så mycket bättre vara hemma igen.
Men jag kan inte komma ifrån att jag blev att sakna dig min underbara vän lite mera än alltid <3

RSS 2.0