Träning

Nu har vi spenderat hela eftermiddagen på Trollhättansbrukshundklubb. Vi började med att lägga spår, jag la ett viltspår till Jojo.
Sedan var det lydnadsträning. började med platsliggning med Alva och Jojo, Joline och jag har precis börjat med platsen och hon verkar ha fattat poängen och hon har ju aldrig varit direkt intresserad av andra hundar så ligger snällt och lugnt när jag ber henne, dock tätt till belöningarna nu så hon aldrig får en chans att göra fel och gå upp. Efter det var det Tiffany's tur, vi jobbade på attityden och stadga vid platsliggningen. Possitioner i rutan och sedan länkning, inkallande-rutan. Tiff skötte sig bra men fick några slarviga kornskick, stod lite snett åt höger eftersom vi sedan innan kört possitionerna och hon visste vart hon skulle, det måste vi jobba på så hon alltid ställer sig rakt bakom konen.

Jojo fick köra klass 1 momenten, lite av varje, men inga hela moment, dom har hon inte ännu. Men grunderna i det som någon gång skall bli momenten, lite stadga, ordförstående stå/ligg och stanna kvar. Vi gjorde även några inkallande med fokus på tempot.







Mammas Alva


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0