Kullen

Dags ta tag i detta och skriva lite om mina tankar och funderingar kring denna kullen.
Det är svårt att börja, då mina förväntningar är höga, riktigt höga. Det är svårt att förklara hur man tänker när något bara helt enkelt känns rätt, men jag skall göra mitt bästa.

 

 

Som ni säkert vet är Tiffany min "The one and only" jag skulle inte byta bort den hunden mot någonting och hon har tagit en stor plats i mitt liv och vi passar verkligen varandra perfekt. Hon har något som jag inte kan sätta fingret på något jag inte kan hitta ord för och jag vet att dom flesta som träffat henne och fått möjligheten lära känna henne kan bekräfta detta. Det är något alldeles speciellt. Detta har gjort det så svårt att hitta en hane till henne, då det faktiskt inte finns något jag direkt skulle vilja ändra, inga beteenden jag skulle vilja försöka förstärka eller dämpa, skulle jag då hitta en som var precis som henne eller bara hälften av henne skulle jag vara nöjd, så målet när jag letade hane var att hitta någonting som var så likt henne som möjligt, en öppen, stark hund men massor av vilja att samarbeta och en hög koncentration. Och jag tror jag hittade så rätt som jag kan komma!

 

 

Som lydnadshund behöver jag nog inte säga så mycket om henne, hon har en attityd och utstrålning utöver det vanliga, hon bara går och går, det finns inget stop och ingen störning som bekymrar henne, hon sluter sig till sin bubbla skiner upp och ger allt och ser bara uppgiften. Hon har inga låsningar överhuvudtaget och skulle aldrig valla koner eller annat i lydnadsjobbet totalt öppen och har ett tänk som gör henne väldigt lättränad. Hon är enkel, skulle jag säga något annat skulle jag ljuga, för hon är lyhörd, har massor av fokus, koncentration, glimten i ögat och humorn som krävs för att kunna ha riktigt roligt men trotts det plocka upp alla små delar och prestera bra. Hon älskar precis som sin mamma Tea uppmärksamhet och ger alltid lite extra på tävling, skulle aldrig gå ner sig utan skiner även där, hon har faktiskt aldrig gjort mig besviken, vi kan gå in och tävla göra ett dåligt resultat, men hennes inställning, attityd och motivation har det aldrig varit fel på, att jag då kanske inte gett henne rätt förutsättningar till att plocka poängen det får stå för mig!

 

 

Som vallhund är hon iskall, hon är lugn, hon har känsla och driv. Hon är en drivande hund och jag har fått jobba att få ut henne i flankerna, men det som imponerar mig mest med henne i fårhagen är hennes totalt kalla inställning, hon kan trycka djur, djur som hotar står öga mot öga med dom backa dom sakta steg för steg bara gå rakt fram hon skulle aldrig ge sig och hon skulle aldrig tappa huvudet och gå in och lattja. Den hunden har gett mig en härlig känsla flera gånger när vi jobbar bland fåren en känsla av lycka just pga att hon aldrig skulle tappa huvudet. Hon håller sig lugn och löser alla situationer på ett sätt som ger mig en magisk känsla. Hon lyckades plocka ut en tacka från en flock av 200 och lugnt ta tillbaka den till fårklipparen, hon sorterade ut två stycken ur samma flock som var rödmarkerade och skulle in i en annan hage och tog dom med dit vi skulle, hon kan sortera djur hon kan hålla djur och hon gör det på ett sätt med en fantastisk känsla. Hon är klart den bästa hund jag haft vad det gäller sådana här uppgifter, hon skulle aldrig släppa något djur jag sagt till henne hålla och hon skulle kämpa in i det sista utan att tappa huvudet. Hon är dock absolut ingen mjuk hund i någon situation men hon har mycket vilja att samarbeta, men kan ibland ifrågasätta det man säger i fårhagen.

 

 

I vardagen är hon lugn, stressfri och har en bra av knapp. Från omställningen uppväxt på landet och flyttade till Stockholm och vandra runt i staden är inget som bekymrar henne hon bryr sig inte om folkmassor, massa trafik eller oljudet som det medför, hon är cool och har alltid svansen på topp oavsett vad som händer runt henne.

 

 

Då skulle jag försöka hitta en hund, som också hade detta som var så lik henne som möjligt och jag tror jag hittade honom!

 

 

Veam’s Step eller Spot som han kallas bodde i Sverige förut det var redan då han väckte mitt intresse och jag började kolla på honom, han visade tidigt väldigt fina vallegenskaper och såg otroligt lugn och fin ut på dom filmer jag såg på honom, jag följde honom på håll och han blev godkänd vallhund när han var lite mer än ett år. Han fick tidigt sina första kullar och valparna visade sig även dom utvecklas väldigt fint. Sedan såldes han och jag tog reda på vart han hamnat, i Danmark visade det sig, Jag kan ju erkänna intresset dog då, kändes sådär åka till Danmark för att använda en svensk hund som dessutom redan hade kullar i Sverige. Men när jag i våras fick reda på att han blivit Danskt lydnad champion kunde jag inte riktigt släppa tanken om honom. Han var endast vallhund här i Sverige, i augusti 2011 flyttar han till Danmark och börjar med lydnad våren 2012 blir han CH. Ja vad mer skall man säga, efter att även kollar på lydnadsfilmer på honom fick jag se den där positiva, öppna hanen med massa go, föremålsintresse fokus och driv. Min magkänsla sa bara att detta är bra och jag tog kontakt med Siri, vi diskuterade det mesta, lydnadträning, vallning, mentalitet, hälsa allt som kunde vara av intresse och det kändes så rätt, så det fick bli en tur till Danmark.

 

 

Väl där fick jag möjlighet att bo med Siri, Spot och deras familj några dagar och jag kan inte säga annat än att jag blev kär i den där hunden, han har det där som vi kallar det, och han har något som jag inte riktigt kan sätta fingret på, jag gillar honom, jag helt enkelt bara gillar honom. Han är stabil, trevlig, snabb och har en härlig inställning till livet.

 

 

När mina och Tiffanys dagar i Danmark var slut och jag satte mig i bilen och åkte hem var känslan mer än bara en magkänsla, det kändes bara så rätt och mina förväntningar är högre än någonsin.

 

 

Jag tror dessa valpar kan bli riktiga fartiga valpar, med massor av attityd, stabila och en hög koncentration.

 

 

Både Spot och Tiffany är hundar med mycket fart i benen, mycket föremålsintresse och kamplust och ett härligt driv till att jobba, det finns inget stop i dom och dom är bägge otroligt lyhörda och en hög vilja att samarbeta. Jag tror detta kan bli en riktigt rolig kull och jag förväntar mig valpar med det lilla extra och jag söker därför hem som också kan erbjuda det lilla extra, förare med höga ambitioner och som har mål att komma ut och tävla på hög nivå för om dessa valpar ärver lite av sina föräldrars egenskaper kommer dom ha det som krävs för att nå dit deras förare tar dom.

 

 

Jag ser verkligen framemot denna kullen och håller mina tummar det föds en liten kull Spot/Tiffany valpar i början på November.

Och tack Siri som gjorde detta möjligt!

 

Kommentarer
Postat av: Lisa

Spännande:-) Kommer du behålla en valp ur denna kull om allt går som de ska?

Svar: Skulle mer än gärna vilja, men jag har två unga hundar i topp och en tredje är helt omöjligt, man har inte tid hålla tre hundar på den nivån som mina andra är och skulle jag behålla en valp vill jag ju ge den dom möjligheterna. Men jag får se, kanske det skulle gå att lösa på något sätt för jag kan ju erkänna att det kommer bli otroligt svårt att sälja iväg dom alla då jag tror så mycket på den här kombinationen.
Nathalie Ädel

2012-09-14 @ 07:51:40
Postat av: Siri

Har præcist samma magkänsla! Det her er en fantastisk kombination og jeg kan næsten ikke vente til vi får se resultatet!

2012-09-21 @ 12:14:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0